Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ОЛЕСЯ ИЛАШЧУК ВРЪЧИ НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ АКРЕДИТИВНИТЕ СИ ПИСМА

София, 07 април 2023.- Днес посланикът на Украйна в България Олеся Илашчук връчи акредитивните си писма на президента Румен Радев.

Пани Олеся изрази благодарност към българския народ за всестранната подкрепа на Украйна в условията на пълномащабната военна инвазия на Русия, за подкрепата на десетките хиляди украинци, намерили временна закрила в България.

По време на аудиенцията беше обсъдено продължаването на политическата, икономическата, енергийната и отбранителната помощ за Украйна, сътрудничеството в рамките на изпълнението на Формулата за мир на президента на Украйна и Кримската платформа, засилването на режима на санкции против Русия, развитието на украинско-българския диалог, както и реализирането на правата на многобройната българска общност в Украйна.

По този повод във Фейсбук се появи клипът с Олеся Илашчук, в който тя на български език се обръща към българския народ, прави кратък екскурс в историята на нашите взаимоотношения и обещава да се труди неуморно за задълбочаване на връзките между двете страни.(УВести)