Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

САЩ ПОДГОТВИХА 7 ХИЛЯДИ УКРАИНСКИ ВОЙНИЦИ, СРЕД ТЯХ 65 ОПЕРАТОРА ЗА “PATRIOT”

Киев, 02 април 2023.- От началото на руската инвазия в Украйна (повече от една година) военните центрове на САЩ са подготвили седем хиляди украински военнослужещи, съобщи говорителят на Пентагона Патрик Райдър.

Патрик Райдър

Той допълни, че още четири хиляди нашенци са преминали общовойскова подготовка в Германия и други страни-членки на НАТО, включително две бригади, въоръжени с бойни машини Bradley и Stryker.

На германските полигони в Графенвър и Хоенфелс все още се обучават 1,2 хил. наши военнослужещи, което представлява два мотопехотни батальона.

От САЩ в Европа са се върнали 65 украински войници и офицери, получили базови знание и опит за работа с противоракетните системи “Patriot”, които съвсем скоро ще се появят в Украйна.

Вече сме получили немските танкове “Leopard” и британските “Challenger”, американските бронирани коли “Cougar”, немските БМП “Marder” и няколко словашки МиГ-29.

“САЩ и неговите съюзници по алианса ще продължат да подготвят наши войници и ще помагат на Украйна толкова, колкото трябва, за да може украинският народ да спечели тази война”, подчерта Патри Райдър.(УВести)