Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПИЯНСТВОТО Е ДОВЕЛО ДО ОПРЕДЕЛЕН БРОЙ СМЪРТНИ СЛУЧАИ В МОСКОВСКАТА ВОЙСКА

Киев, 02 април 2023.- Пиянството е причина за много от смъртните случаи сред руските военнослужещи на фронта в Украйна, смятат в британското министерство на отбраната.

Днес то предостави редовната си сводка за хода на руско-украинската война.

Твърди се, от началото на руската инвазия досега (403 дни) загубите на московитите достигат 200 хил. души, като определена част от тях се дължи на причини, които не са свързани с бойните действия, казват лондонските експерти.

В доклада се посочва, че в неотдавнашно съобщение в руския канал в Телеграм се говори за “изключително висок” брой инциденти, престъпления и смъртни случаи, свързани с пиянски истории сред руската групировка в Украйна.

Сред другите най-вероятни причини за фатални инциденти в московската войска у нас са непрофесионално боравене с оръжие, катастрофи и измръзване.

Според данните на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна, към днешна дата руските загуби в жива сила възлизат на 174,550 хил., като само за едно денонощие те са 560. Затова данните на лондонските експерти, въпреки че са приятелски настроени спрямо Киев, е лек опит за омаловажаване на успехите на украинските войници.(УВести)