Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ОСВЕН ДЕЦА, ЗАВОДИ, ЗЪРНО, ПОКЪЩНИНА И ТОАЛЕТНИ ЧИНИИ МОСКОВИТИТЕ КРАДАТ И НАШ ЧЕРНОЗЕМ

Киев, 30 март 2023.- “Благодарение на свойствата на украинския чернозем вашите растения ще бъдат здрави!” “С радост съобщаваме, че започваме да продаваме украински чернозем!” “Ние предлагаме висококачествен украински чернозем, старателно проверен за наличие на вредни вещества!”

Така в руски магазини се рекламира нашата плодородна почва – чернозем, благодарение на който, а и на златните ръце на нашите земеделци Украйна се прочу като житница на цяла Европа, а сега – и на Африка и Близкия Изток.

“Цензор.Нет”, който пръв публикува тази информация, взета от руски издания, твърди, че след обаждане на репортера им до един руски град, в чийто мол са започнали да рекламират и продават нашия чернозем, рекламата е била свалена.

Официално никой нито преди войната, нито още повече сега не е изнасял и не изнася украинска почва. Подобни опити е имало по време на Втората световна война, но скоро немците са били принудени да се откажат от тази идея.

Нашите служби са установили, че преди тази война руснаците са демонтирали в окупираната част на Донбас и извозили в Русия цели заводи и комбинати и някои от тях дори са въвели в експлоатация с помпозни ТВ репортажи, фойерверки и шампанско. Вече по време на войната към тази държавна практиката на страна-агресор, включваща хиляди деца и стотици хиляди тона украинско зърно, се придобива и войнишкото мародерство на покъщнината и МПС на украинците. Света обиколи случаят с тоалетна чиния, гепната от един московец-солдат в предградията на Киев. Новината е била отразена и от Габровския музей на хумора (снимката горе) на 01 април м.г.(УВести)

Нашата справка:

В Украйна черноземът заема 60% от територията й, а в световен мащаб ние разполагаме с 25%. У нас черноземният слой е дебел 60-75 см.