Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РУСИЯ Е ОТКРАДНАЛА 4390 УКРАИНСКИ ДЕЦА, 16207 СЕ ВОДЯТ ЗА ДЕПОРТИРАНИ. ПРЕВРЪЩАТ ГИ В ЕНИЧАРИ

Киев, 28 март 2023.- Имаме доказателства, че Русия е откраднала 4390 наши деца – те са сираци, полусираци или техните родители са лишени от родителските права.

Ирина Верешчук

Това заяви в ефира на телемаратона Ирина Верешчук – министър на реинтеграцията на временно окупираните територии.

Според нея, имаме още 16207 деца, които се водят за депортирани от Украйна.

Всички данни по случаите, свързани с открадване или депортиране на украинчетата, Киев предава до Международния наказателен съд.

“Руснаците де-факто признават своите военни престъпления, като публично съобщават за “осиновяване” в Русия на деца, които Украйна настоява да ни бъдат върнати”, добави пани Ирина.

Същевременно, според Центъра “Национална съпротива“, московитите, като масово извозват украинските деца в Русия, извършват  геноцид, заличават самоидентификацията на цяло едно украинско поколение.

Центърът публикува карта на Руската Федерация с места, в които настаняват депортираните украинчета, – освен Москва, Санкт-Петербург и Крим, виждаме и Северен Кавказ, Татарстан, Урал, Сибир.

Еничари

Експертите твърдят, че този акт не е еднократен, а перманентна и навременно подготвена операция. С това те опровергават руската пропаганда за “неотложна евакуация на деца от зоната на военни действия”. Руснаците подбират малчугани, останали сираци в резултат на убийство на родителите им от същите тези руснаци, деца от интернати, въпреки че те имат роднини в Украйна, деца на родителите, попаднали в руските т.н. филтрационни лагери или зандани.

От Центъра казват, че в лагерите, където са настанени депортираните деца, обучението се води по руски учебни програми, преподава се руска история, дава се руска трактовка на войната. Всяка сутрин украинчетата са принудени да пеят химн на Русия. Вероятно, целта е чрез идеологическа обработка от тях да се направят еничари. На горната карта са отбелязани 45 детски и 12 милитарни лагери.

В един от такива лагери в Чечня пребивават тийнейджъри от окупираните райони на Донецка и Луганска области. Излишно е да се каже, в какви личности ще се превърнат те, възпитавани в авторитарна обстановка, в казармен и антиукраински дух.

На 17 март т.г. Международният наказателен съд в Хага издаде заповед за арест на руския президент Владимир Путин, който е заподозрян във военно престъпление, свързано с “незаконно депортиране” на украинското население от окупираните от Русия украински райони, както и за “незаконно прехвърляне” на  украински деца в Русия. Тази заповед за арест няма срок на давност.(УВести)