Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

НОВИЯТ ПОСЛАНИК НА УКРАЙНА ПРИСТИГНА В СОФИЯ, ДНЕС ЗАПОЧНА ДА СЕ ТРУДИ

София, 27 март 2023.- Олеся Илашчук – нов посланик на Украйна, вече е в София, научиха “УВести”. Новината се потвърждава и от украинските електронни издания “Цензор.Нет” и “Українська правда”.

Пани Олеся пристигна в петък, 24 март, а днес започна активно да се труди за задълбочаване, разширяване и извисяване на двустранните отношения и сътрудничество.

А то, сътрудничество, на този етап се свежда към едно: как да склони българското правителство да се престраши и смело да се включи в сделката на ЕС за доставка на украинската армия на 1 млн. снаряди калибър 155 мм. Без тях няма как да тръгнем в настъпление, което непременно следва да бъде успешно – втори шанс може и да нямаме.

Онзи ден президентът Володимир Зеленский заяви, че забавянето с военните доставки на западни оръжия и боеприпаси е главна причина да не можем да подгоним московеца по цялата фронтова линия от Донбас до Крим.

Но в администрацията на Зеленский, по-специално, Андрий Ермак – шеф на кабинета му, вероятно, са разгледали в обаятелната Олеся Илашчук – без ден на държавна служба, но с някакъв опит в бизнеса и психологията и с добър английски, скрита дарба с чара си да пробие вековната русофилска железобетонна стена на президента Румен Радев и неговото правителство. А Радев, според бившия премиер Иван Костов, е руски агент на влияние в България. И ще отстъпи ли той е “большой вопрос”, защото отзаде е Путин.

Впрочем, може би с пролетта и с идването на пани Олеся в акъла на тукашния политически елит ще влезе благотворен повей и в новия парламент все пак проукраинското мнозинство и кабинет ще бъдат сформирани. А дано!(УВести)