Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

КАКВО ОЗНАЧВА “МИР” И КАК МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОСТИГНАТ В УКРАЙНА?

София, 26 март 2023.- Преподавателят по история и инфлуенсърът Емил Джасим от страницата си във Фейсбук помоли някой да обясни на президента Румен Радев, а и е добре обикновените хора да се запознаят с понятията, свързани с “мир”, “преговори”, “дипломатически път” и т.н. относно Украйна.

МИР – състояние на обществата, при което НЕ се води война. За да има мир е нужно да няма война.

ВОЙНА – въоръжена борба между държави или народи. Война винаги започва от една от страните.

ОКУПАЦИЯ – временно или постоянно завладяване на чужда територия чрез военна сила. Често това става в хода на ВОЙНА. Ако има ОКУПАЦИЯ, няма как да има МИР.

Следват няколко въпроса и отговора, за да изяснят по какъв начин тези три понятия са свързани:

Какъв е единственият начин в Украйна да има МИР?

Като приключи руската ОКУПАЦИЯТА на украинска територия.

Как може да приключи руската ОКУПАЦИЯ на украинска територия, за да има МИР?

Като руската армия се изтегли оттам и се върне във вмирисаните и потънали в кал руски градове.

Как Русия ще вземе решение да приключи ОКУПАЦИЯТА на украинска територия, за да бъде постигнат МИР?

Очевидно, Путин няма никакво намерение да изтегли руската армия от украинските територии сам, явно трябва да бъде принуден да го направи.

Как Русия ще бъде принудена да приключи ОКУПАЦИЯТА на украинска територия, за да бъде постигнат МИР?

Чрез санкции или чрез военни средства. Вероятно, санкциите не са достатъчни, следователно ще трябва да бъдат използвани военни средства.

Кой може да използва военни средства, за да принуди Русия да приключи окупацията на украински територии?

Украинската армия.

Какви военни средства може да използва украинската армия, за да принуди руската армия да спре ОКУПАЦИЯТА и д се върне във вмирисаните и потънали в кал руски градове, за да има МИР?

Всякакви, като с приоритет са съветският тип, които бившите социалистически държави от съветската орбита притежават – Полша, Чехия, Словакия, Литва, Латвия, Естония, Унгария и България, които до една са членове и на ЕС, и на НАТО.

Какво предлагат Европейският съюз и САЩ, които нямат съветско въоръжение?

Предлагат тези държави да помогнат на Украйна с въоръжението си, за което ще получат не само заплащане (за мунициите ЕС определиха обществена поръчка за 2 млрд. евро), а в замяна да получат безплатно западно въоръжение, съвместимо със стандарта на НАТО.

Възможно ли е това да вкара България във война с Русия?

От всички тези държави САМО БЪЛГАРИЯ и УНГАРИЯ не са приели предложението и нито една от другите страни не е влязла във война с Русия, въпреки че Русия обяви за ВРАЖЕСКИ преди повече от година всички държави – членки на ЕС и НАТО.

СЛЕДОВАТЕЛНО:

За да има МИР в Украйна, необходимо е да спре ВОЙНАТА, което ще стане, когато приключи ОКУПАЦИЯТА, а това е възможно, ако Украйна успее да изгони руския окупатор от своите земи.

Ако и сега не е станало ясно, как може да има МИР и защо България НЯМА ДА ВЛЕЗЕ ВЪВ ВОЙНА, значи при някои не протича никаква реална мисловна дейност между мозъчните полусфери.

На това видео се вижда, как украинският дрон пуска бомба в отворения люк на руския танк. Унищожаването на врага е пътят към мира.