Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

БСП И “ВЪЗРАЖДАНЕ” ПРОДАВАТ СТРАХ И УЖАС И ЛЪЖАТ ЗА УКРАЙНА

Българските офицери и сержанти само ще обучават украински войници и то на територията на ЕС, а не да воюват на фронта

София, 26 март 2023.- Снощи в предизборните дебати по бТВ двама партийци-русофили – Георги Свиленски от БСП и Цончо Ганев от “Възраждане”, безсрамно лъжеха в ефир и плашеха хората, че има решение за изпращане на български войници на война в Украйна. Дори служебният министър на отбраната Димитър Стоянов не издържа и се включи с СМС, съдържанието на което прочете водещата Мария Цънцарова. В студиото лъжат, директно написа министърът, с което социалистът Свиленски направо се вбеси. Според психолозите, неумението да владееш гнева си отблъсква, а не привлича.

Георги Свиленски

По тази част от дебатите инфлуенсърът Емил Джасим написа във Фейсбук следното:

“Всеки, който твърди в национален ефир, че помощта за Украйна щяла да ни вкара във война и българските мъже щели да бъдат мобилизирани, не се различава от онези, които твърдяха в телевизиите на Близкия Изток, че ДАЕШ и талибаните носят справедливост… Баджанакът на руския агент Радев и Цончо, син на Ганьо, които всяват страх са точно терористи – terror е латинската дума за “страх”, и целта на терористите е да предизвикат паника с действията си. В България русофилите имат дълга история с терористични актове с взривове на бомби, но днес бомбите са информационни. Тези двамата не са нищо повече от поредната кохорта в дълга редица национални предатели, защитаващи терористичната държава Русия. Да, Русия е терористична държава и всеки, който я поддържа, поддържа терористи”.

Георги Ганев

В “Решение за оказване на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна“, прието от Народното събрание на 09 декември 2022 г., в т.3 четем: “Разрешава участие на военнослужещи от въоръжените сили на Република България в Мисията на Европейския съюз за подпомагане на Украйна (European Union Military Assistance Mission in Ukraine – EUMAM UA) с оръжие и техника за срока на мисията”. А самата мисия представлява следното: “Мисията на ЕС за военна помощ в подкрепа на Украйна (EUMAM Украйна) е насочена към укрепване на капацитета на украинските въоръжени сили да защитават териториалната цялост на Украйна в рамките на нейните международно признати граници и да възпират и отговарят на евентуални бъдещи военни офанзиви от Русия и други”. Да разтълкуваме на малоумните: укрепването на капацитета да украинската армия да защитава Украйна не означава българите да отиват на фронта в Украйна, още повече, че САЩ и НАТО по всякакъв начин избягват да провокират Русия.

С други думи, тази мисия е създадена да укрепи възможностите на украинците да се борят, в частност, украински военнослужещи преминават обучение на територията на страните – членки на ЕС. В момента украинците овладяват натовската техника на полигоните във Полша, Великобритания, Испания, Португалия и това по никакъв начин не въвлича тези страни във войната. И да тълкуваш т.3 от Решението като “изпращане на български войници в Украйна” наистина е безотговорно, то е всяване на страх и паника сред хората и трябва да бъде преследвано от закона.

Предсрочните парламентарни избори в България ще се проведат на 02 април. Допитването на няколко социологически агенции показва, че БСП ще е на последно място със 6%, а “Възраждане” ще е пред нея с 12%.(УВести)