Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

НЯКОИ ИСКАТ ПУТИН ДА ИЗЧЕЗНЕ КАТО КАДАФИ ИЛИ САДДАМ, НО В XXI ВЕК СМЕ, ТРЯБВА ДА ИМА СЪД

София, 24 март 2023.- Днес Корнелия Нинова заяви пред Нова-ТВ, че изпълнението на заповедта за арест на Путин, назначена от Международния наказателен съд, е излишно да бъде изпълнявана, пише във Фейсбук Миролюба Бенатова – известна българска телевизионна журналистка, една от водещите на “Въпросите” по ТВ-1.

Корнелия Нинова

Защото “това какво ще промени и това ще спре ли агресията?”. Но, от друга страна, на въпрос, дали Путин трябва да бъде разследван за военни престъпления, казва, че “не сме ние хората, които трябва да преценяваме, има си специализирани органи”. Добре, де, съдът в Хага си е специализиран орган, който борави с доказателства, а не с пропагандни клишета, но на г-жа Нинова това не й е “специализиран орган”.

И ако това е логиката, значи никой, никога не би трябвало да бъде арестуван, защото това няма да промени съществуването на организирана престъпност. То си е така, както се казва.

Допълвам – сигурно много хора искат Путин да изчезне като Кадафи, Саддам или други лидери, които не доживяха да отговарят истински за свършеното. Но в XXI век се очаква съдебният процес да е заместил публичните линчове или политическите убийства, заключва журналистката.