Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

НОМЕРЪТ НА КИТАЕЦА…

София, 15 март 2023.- До месец – месец и половина, като позасъхне почвата от кишата и калта, очаква се да започне второто украинско настъпление, пише във Фейсбук проф.Николай Слатински.

проф. Николай Слатински

Да припомним, че първото украинско настъпление направо разкъса рашистките войски, измете ги като вторични суровини от цяла Харкивска област и ги прогони позорно, като шайка пъпчиви хунвейбини, от Херсон.

За съжаление, тогава макроните, обамите, чембърлейните и тук-там радевистите на Запад се уплашиха, че Путин ще бъде притиснат в ъгъла, затова настояха украинците да спрат настъплението, намалиха им през ноември и декември до два пъти, ако не и три пъти, предоставяните въоръжения, дадоха на Путин време да обяви мобилизация (моГилизация), да затегне със заградителни отряди редиците на паникьосаните си мародери. Окупантите успяха да се прегрупират, да си поемат дъх и да пообиколят света (Иран, Северна Корея, Зимбабве, Уганда) с протегната лапа – помогнете, дайте на “втората” в света армия въоръжение и муниции, дайте на “втория” в света ВПК ракети и дронове.

Постепенно тези на Запад (Източна Европа, Северна Европа, Пентагона, сърцето на Байдън), които искат категорично Украйна да победи, започнаха да взимат връх над онези на Запад (Западна Европа, Южна Европа, държавния департамент, разума на Байдън), които искат само Украйна да не загуби.

Това бе златното време около танковия Рамщайн. После имаше откат, затова авиационният Рамщайн беше и все още е очевидно западно фиаско.

И така, сега сме в очакване на второто украинско настъпление. То може да доведе до пълен разпад на ордите на орките.

Путин и другарят Си

И кой е единственият, който, евентуално, би могъл и несъмнено ще се опита да спре това настъпление?

Разбира се, другарят Си!

Другарят Си бърза да удари рамо на криещия се в бункера с втори (фиктивен) мирен план. Този план изисква и Русия да спре несъществуващото свое настъпление, затънало до пъпа край Бахмут и подгизнало там до шия в тела на утилизирани рашисти; и Украйна да не започва своето второ настъпление!

Има ли някой в Украйна да се върже на този номер на китайката, по-скоро – на китаеца?

Другарят Си се напъва геостратегически и се пъчи геополитически не за друго, а защото е много важно за него Русия да продължи да бъде евтин и все по-евтиняващ суровинен придатък на Китай. Пекин няма сметка Русия да започне да агонизира и да се разпада.

Впрочем, дали пък няма сметка?

Според руските данни, плътността на населението в Сибир и Далечния Изток е 3 души/кв. км, а в Централния икономическа район – 62 души/кв. км. В Сибир живеят 37,3 млн. души, което е 25,6% от общото население на Руската Федерация

Я да помислим, кой ще спечели най-много от слаба, разединена, деморализирана и хвърлена във вътрешни междуособици със стотина частни олигархически армии Русия? Та нали от едната страна на границата, минаваща през огромните пространства с безценни подземни, земни и надземни ресурси са 10 млн. руснаци, а от другата страна – 1 млрд. китайци!