Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ВСЕ ОЩЕ НЕ ЗНАЕМ, КОЙ Е ПЛЕНЕНИЯТ НАШ ВОЙНИК, РАЗСТРЕЛЯН В УПОР ОТ РУСНАЦИТЕ

Киев, 08 март 2023.- Все още не знаем, как се казва плененият украински войник, когото руснаците са разстреляли в упор след като той е казал “Слава Україні” и всичко са заснели на видео.

Андрий Юсов – говорител на ГРУ на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна, твърди, че става дума за редник Тимофий Миколайович Шадура от 30-та отделна механизирана бригада “Княз Костянтин Острозкий” – оперативно командване “Север”. Той безследно е изчезнал през февруари и е имал брат – също войник.

“Ще положим максимални усилия, за да изясним със сигурност всички обстоятелства от жестокото му убийството, – допълни Юсов. – Това е въпрос на чест и е наш дълг”. Според него, с публикуване на видеото руснаците искат да деморализират обществото ни. Но постигат точно обратен ефект.

Същевременно, главният редактор на сайта “Цензор.Нет” Юрий Бутусов твърди, че разстреляният герой се казва Олександр Игоревич Мациевский, служил в 163-я батальон на териториалната отбрана – 119-а бригада, град Нижин. Пан Юрий пише, че Олександр е разпознат от другарите си и че тялото му е било върнато в Украйна през февруари и е погребано. Редникът е имал жива майка. Бутусов отбелязва, че са й разказали, как е загинал синът й.

Очевидно, истината ще бъде установена в резултат на съдебно-медицинска експертиза и ДНК-анализ.(УВести)

Още по темата:

ОБИКНОВЕН РАШИЗЪМ

РУСНАЦИТЕ ПУСНАХА ВИДЕОЗАПИС, КАК ОТ УПОР РАЗСТРЕЛВАЛ УКРАИНСКИ ПЛЕННИК