Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ОБИКНОВЕН РАШИЗЪМ

София, 07 март 2023.- Зверствата на тоталитарните режими са ни известни поради перверзната им склонност да записват всичко, пише във Фейсбук историкът Емил Джасим.

Емил Джасим – историк

Например, онзи впечатляващ съветски филм “Обикновен фашизъм” (реж. Михаил Ром, 1965 г., може да се види ТУК – “УВести”), който дълго време изобщо не е излъчван, а после е спрян, е направен изцяло от кадрите, които нацистите са оставили.

В Ирак службите на Държавна сигурност, например, записват на видео издевателствата над затворници, за да ги прожектират на бъдещи такива.

ДАЕШ (арабски акроним за Ислямска държава) записваха обезглавяванията на техните военнопленници, за да предизвикат страх у враговете им.

Днес рашистите показаха с гордост видео, в което украински военнопленник, който след техните заповеди да и изрецитира някакви рашистки глупости, спокойно и гледайки ги в очите с вдигната глава и със запалена цигара казва “Слава Українi!”, е разстрелян с откос от навярно десетки куршуми от различни посоки.

Армията на Путин по нищо не се различава от uZpoguте на ДАЕШ, талибаните, нацистите или копоите на Саддам.

Този показен разстрел на военнопленник е директно нарушение на член 13 от Женевската конвенция за военнопленниците, който гласи: “Военнопленниците трябва по всяко време да бъдат третирани хуманно. Всеки незаконен акт или пропуск от страна на държавата, в която се намират военнопленниците, водещ до смъртта или сериозно заплашващ здравето на някой военнопленник, намиращ се в нейна власт, е забранен и ще бъде считан за сериозно нарушение на настоящата конвенция”.

Днес за пореден път Русия доказа, че е терористична държава.

Днес Украйна се сдоби не просто с нов национален герой, а с нов безименен национален светец.

Русия трябва да бъде спряна с всички възможни средства.

А това може да стане само с победа на Украйна, заключва Емил Джасим.

Още по темата:

РУСНАЦИТЕ ПУСНАХА ВИДЕОЗАПИС, КАК ОТ УПОР РАЗСТРЕЛВАЛ УКРАИНСКИ ПЛЕННИК