Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

НИКОЛАЙ СЛАТИНСКИ: БАХМУТ ЩЕ ВЛЕЗЕ В БЪДЕЩИТЕ КНИГИ ПО ВОЕННО ИЗКУСТВО

София, 03 март 2023. – Много критики събрах, но ще кажа отново и отново. Някой ден отбраната на град Бахмут в Донецка област ще влезе в най-ценните и най-цитирани военни книги, в бестселърите по изкуството на войната! – пише във Фейсбук проф. Николай Слатински – един от най-добрите в България специалисти в областта на националната сигурност.

проф. Николай Слатински

Да, това е украинска земя и украинците се бият за нея както за всяко друго кътче украинска земя.

Най-напред Соледар, а после и Бахмут – това са великолепни капани, в които се хванаха умствено ограничените и алкохолизирани рашистки генерали и физически и психически болният техен диктатор. Хванаха се, водени от колосалното си желание за някаква, за поне някаква победа, за победичка да е, но да е!

И тяхната възжелана победа стана просто тяхна жестока беда.

Първо, Бахмут накара рашистите да струпат огромни сили от всички видове и родове войски в един малък участък и затова спряха настъпателните действия навсякъде другаде.

Второ, Бахмут допринесе да бъдат отрицателно селектирани и превърнати в “груз 200” хиляди и хиляди рашисти. Ние виждаме това изтребление на малки филмчета и трябва да помним, че при всеки взривен руски танк остават завинаги в траур по три – четири руски, по-точно, российски майки. В битките край Бахмут броят на жертвите е 7:1, а в определени седмици дори 12:1 във вреда на атакуващите.

Трето, Бахмут позволи на украинските въоръжени сили да се прегрупират в подготовка за мощното контранастъпление, което се очаква в края на март и началото на април.

Четвърто, Бахмут спечели безценно време за Украйна, докато започнат да идват въоръженията от туткавия, но все пак опомнящ се постепенно Запад!

За Бахмут ще се пишат книги, за Бахмут ще се пеят песни, за Бахмут ще се правят филми. Защото в капана “Бахмут” се хвана цялата Росийска Феодализация.

Генерал Валерий Залужний

Гениален ход на министъра на отбраната Олексий Резников и генерал Валерий Залужний главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна! Особено генерал Залужний – този голям пълководец, който като грижовен баща се грижи за всеки украински войник, а не действа като безумните руски генерали, които пращат на заколение безброй свои войници без да им мигне окото!

И както писах преди месец поне – да, Бахмут може да бъде отстъпен. Временно. Но това ще стане когато ползите от удържането му станат по-малки от щетите при неговото удържане.

Нашата справка

Град Бахмут, между 1924 и 2016 гг. – Артемивск, е административен център на Бахмутския район в Донецка област, Украйна. Намира се на река Бахмут на около 89 км от административния център на Донецка област град Донецк. Население преди войната – 72 хил. Основен е през XVI в.