Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ГОСПОД ДА НИ ПОМОГНЕ И ПОБЕДАТА ДА НАСТЪПИ ЧАС ПО-СКОРО!

София, 24 февруари 2023.- Една година война… Никой, макар и косвено свързан с Украйна, никога няма да забрави този ден, пише във Фейсбук софиянката Оля Константинова, родена в Болград.

Той се запечата в наранените ни сърца завинаги…

Животът продължава въпреки всичко, но болката, нечовешките страдания, загубата на близки хора, изтритите от лицето на земята градове и села ще вървят с това поколение, с неговите деца и ще променят бъдещето не само на Украйна.

През тази година разбрах, че едно от най-ценните неща е да отвориш Viber или друго приложение и да видиш “онлайн” до номера на близки и приятели.

Сещам се днес за всички мои приятели, с които въпреки че не сме се виждали или чували години наред, ми звъннаха или написаха на този ден! Благодаря! Това няма да го забравя.

Тази година ми показа и една друга страна на България, която някак не изпъкваше толкова. Най-ценното тук са хората с огромните си любящи сърца. Ще помня всяка подкрепа и всяка подарена надежда, която съм усетила. Вие всички сте мои герои!

Благодаря на най-силната и смела армия в света! Благодаря за това, че Украйна не само оцеля, но и че не допусна войната да плъзне извън нея, и че има къде да се върна!

Всеки ден излиза ни толкова скъпо – плаща се с човешки живот и разбити съдби.

Нека Господ да ни помогне и победата да настъпи час по-скоро! За друго от една година не мечтая…