Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

В СЪРЦЕВИНАТА НА ТВЪРДОСТТА НА УКРАЙНА СА ХОРАТА, С ОРЪЖИЕ В РЪКА СТАНАЛИ ДА Я ЗАЩИТЯТ

Киев, 24 февруари 2023.- “В сърцевината на нашата твърдост са хората, тръгнали с оръжие в ръка да защитават своите близки, своите къщи, своята страна, – заяви генерал Валерий Залужний – главнокомандващ Въоръжените сили на Украйна. – Те са обикновени хора, те са сред нас, но те са нашите герои!”

Днес се навършва една година от вероломно пълномащабно нахлуване на имперската Русия в Украйна. И по този повод пан генерал се обърна към армията и украинския народ.

В сърцевината на нашата твърдост са хората, които в момента, в тази минута, отблъскват окупаторите, отбраняват позициите си, мръзнат в студена, но родна земя, спасяват живот на другарите си, помагат на войската с всичко, с което могат.

През деветте години, откакто Русия окупира Крим и част от Донбас, станахме по-яки и от бетон, и стомана, защото имаме примери на мъжеството на защитниците на Донецкото летище и “Азовстал”.

“Благодаря ви, украинци! Благодаря на всички, които са на фронта и в териториалната отбрана. Уважение и дълбока благодарност! Благодаря на всички, които помагат, подкрепят, вярват! Поклон пред загиналите за нашата свобода! Вечна им памет и благодарност! Ние ще устоим! И ще победим”, заключи генерал Залужний.(УВести)