Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РОСИ МИХОВА: РУСКАТА ИНВАЗИЯ НЕ Е “ДЪЛБОКО ПРОТИВОРЕЧИЕ МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА”

София, 23 февруари 2023.- Искам да уточня нещо специално за онези, които не са сред моите Фейсбук контакти, следното, пише в социалната мрежа инфлуенсърът Роси Михова:

Роси Михова

• Това, което се случва вече 1 година пред очите ни не е футболен мач. Това е война. Ние с вас не сме агитки по трибуните и не викаме “Айде, наш‘те”. В края на атаката не броим голове в противниковата врата. Броим трупове и ранени.

• Това, което се случва вече 1 година не е най-новата версия на най-готината компютърна игра. Това е война. Ракетите, бомбите, разрушените сгради, убитите цивилни не са дигитални изображения и видео ефекти. Те са погубени човешки съдби – на хора, които имат не по няколко, а само един живот. Както и вие, между другото.

• Това, което се случва вече 1 година не е там, някъде далеч. То е толкова близо, че ако хване автобуса, за няколко часа ще е при вас. А ако хване балистична ракета – за няколко минути ще е в кухнята ви.

• Това, което се случва вече 1 година, не е както “поетично” се изразява Румен Радев – “дълбоко противоречие между Русия и Украйна”. Това, г-н президент и генерал, е война. Това е бруталната агресия на една държава – Русия, спрямо друга държава – Украйна.

• И въобще, това, което се случва вече 1 година, не е международно състезание в дисциплината кой ще мигне пръв. Сещате се вече – война е. Затова Путин не смее да свали бронежилетката под якенцето и да подаде носа си извън Русия. А в същото време Зеленский обикаля света в зелената си “милитари” тениска и безуморно търси подкрепа за страната си.

• И най-накрая – това, което се случва вече 1 година, е просто възхитително. Пред очите ни се консолидира и възвисява една силна, самоотвержена, обединена от страданието нация – украинската. Затова съм сигурна, че ако на изборите догодина в Киев за президент се кандидатира някой Румен Янукович, то той ще бъде безславно отхвърлен от народа си. Защото във време на война народът няма да търпи самозабравили се политици, които са си повярвали дотам, че да вървят напречно на това, което наричаме цивилизованост, хуманност и прогрес. И да, за България става дума – за цивилизована, хуманна и просперираща България.

Слава на истинските герои! И на техните майки! И на техните жени и деца!

И на тези, които не ги предадоха за 30 сребърника … по днешен курс – 4000 лв.