Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

САЩ ОФИЦИАЛНО: РУСИЯ Е ИЗВЪРШИЛА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ ЧОВЕЧЕСТВОТО

София, 20 федруари 2023.- Администрацията на Байдън официално заключи, че Русия е извършила престъпления против човечеството по време на почти едногодишната си инвазия в Украйна.

Това съобщи вицепрезидентът на САЩ Камала Харис в речта си на Мюнхенската конференция по сигурността.

Буча, Киевска област. Мирни жертви на московските окупатори

“В случая с действията на Русия в Украйна ние проучихме доказателствата, знаем правните стандарти и нямаме съмнение: това са престъпления против човечеството, – каза Харис, която е прокурор по професия. – И казвам на всички онези, които са извършили тези престъпления, и на техните началници, които са съучастници в тези престъпления, че вие ще бъдете подведени под отговорност.

Официалното решение на САЩ е взето след правен и фактически анализ, направен от Държавния департамент. Засега то няма да има някакви практически последици нито за войната, нито за Русия, съобщава елекктронното издание “Свободна Европа”. Но Вашингтон се надява, че това може да помогне за по-нататъшната изолация на руския президент Владимир Путин и да стимулира правните усилия за търсене на отговорност на членовете на неговото правителство чрез международни съдилища и санкции.

Буча, Киевска област. Международни следователи оглеждат мирни жертви, извадени от масови гробове

В Мюнхенската конференция по сигурността участваха лидерите на държавите от Европейския съюз, както и на държавите – партньори на блока. Тя беше открита от изявление на украинския президент Володимир Зеленский, а основната тема на срещата на върха беше войната против Украйна.(УВести)