Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПОСЕЩЕНИЕТО НА БАЙДЪН Е ИСТОРИЧЕСКО, ТОВА Е ПОБЕДА НА УКРАЙНА И НЕЙНИТЕ СЪЮЗНИЦИ

Киев, 20 февруари 2023.- “Ще кажа така: двама президента са удовлетворени от разговорите, – заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба. – Атмосферата беше максимално приятелска и открита. Визитата е историческа!”

Дмитро Кулеба

С тези думи пан Дмитро коментира днешното посещение на президента на САЩ Джо Байдън. И допълни: “Визитата е направено въпреки всичко, в името на победата на Украйна и нейните съюзници, в името на свободния свят. Байдън в Киев е ясен сигнал към блатото (Москва – б.”УВести”) – никой не се страхува от вас”.

Дмитро Кулеба утре ще бъде в Брюксел, където ще заседават делегациите на Украйна, ЕС и НАТО, за да координират въпросите, свързани с доставки на оръжие, трениране на нашите бойци, задвижване на отбранителната промишленост.

След това предстоят преговори в Хага, където също ще говорят за оръжие, отговорност, членство на Украйна в ЕС.

Последната спирка на Дмитро Кулеба през тази седмица ще бъде Ню-Йорк и изказване от трибуната на Общото събрание на ООН. “Там ще говорим за антипутинската коалиция в подкрепа на Украйна, за формулата на мир на президента Зеленский и по някои други въпроси”, каза Кулеба.(УВести)

Още по темета:

БАЙДЪН С ВЛАК ПРИСТИГНА В КИЕВ, ЗА ДА ПОДКРЕПИ УКРАЙНА И ОБЯВИ НОВА ВОЕННА ПОМОЩ

УКРАИНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ИЗЛОЖИ ПРЕД G-20 ДЕСЕТ ТОЧКИ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ВОЙНАТА И СВЕТОВНАТА КРИЗА