Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УЧИТЕЛ-ИСТОРИК ЕМИЛ ДЖАСИМ: РУМЕН РАДЕВ Е ПОЗОР И Е ПРЕДАТЕЛ

Съвременен Иванчо Хаджипенчович ще петни паметта на Левски в изказвания, обилно цитирани от медиите

София, 18 февруари 2023.- За цяла Украйна и за по-голямата част от България той не носи нищо повече от образа на надзирател в нaZucтku концлаrep.

Този позор за нашата нация е сравним с най-подлите предателства в историята ни, пише във Фейсбук Емил Джасим – учител по история.

Емил Джасим

Радев е олицетворение не на единството на нацията, както е по Конституция, а на най-срамната българска поговорка “Преклонена главица сабя не я сече”.

Всъщност всички поробители първо посичат точно преклонените главици, защото вече сами са си оголили вратовете.

Румен Радев е пълната противоположност на всички български революционери, които не просто са имали смелостта да се изправят срещу непосилно огромен враг, ами са го направили в търсене на свободата, и са се сражавали с този враг не само за българската свобода, но и за чуждата.

Нима Левски не се бие срещу османците в Белград за свободата на сърбите от турските потисници?

Нима Първата българска легия не е водена от Раковски пак там?

Ако Румен Радев живееше по онова време, щеше да е от онези мазни продажници, които са направили цялото си има̀не от султански обществени поръчки, като са отказвали всяка помощ за въоръжена съпротива срещу османския потиснически режим.

Румен Радев е най-пълното въплъщение на духа на Иванчо Хаджипенчович – българинът, участвал в съдебния процес срещу Васил Левски и подписал се под смъртната присъда на Апостола на Свободата.

Васил Левски (18 юни 1837 –
18 февруари 1873)

С изказванията си в подкрепа на Русия, със заканите си да налага вето на общоевропейски решения срещу руската агресия, както и с отвратителното насаждане на разделение в българското общество Радев директно гази завета на Левски “да си добие първата чест и слава нашето мило отечество България, най-после, [за] да бъдем равни с другите европейски народи, зависи от нашите собствени задружни сили. Като е тъй, Вам подлежи да се покажете достойни, верни и неустрашими във всякое отношение”.

Днес и вдругиден ще видим този съвременен Иванчо Хаджипенчович да петни паметта на Левски в изказвания, които ше бъдат обилно цитирани от медиите.

В навечерието на 150-тата годишнина от подлото убийство на Апостола на българската свобода се надявам, че скоро по законов път Радев ще бъде пратен в историята до своя политически предшественик Иванчо Хаджипенчович.