Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

МАНОЛ ГЛИШЕВ: РАДЕВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗМЕТЕН. НЕ С ИМПИЙЧМЪНТ, А С ВИЛИ И ФАКЛИ

София, 10 февруари 2023.- Румен Радев твърди, че България щяла да наложи вето на предстоящото решение за европейски бойкот на руските ядрени горива, пише във Фейсбук инфлуенсърът Манол Глишев, коментирайки вчерашните проруски изяви на българският президент в Брюксел.

Манол Глишев

Обяснението е благовидно – заради АЕЦ “Колодуй”. От години е така, това дори не започва с войната. Вместо разнообразяване, адаптация, нововъведения и диверсификация, ние биваме забивани от ей такива мекерета все по-дълбоко в обятията на Русия. Тя пък все по-нагло вдига цените. Дори само това да беше, пак отдавна щеше да трябва да се отървем от тази вредна зависимост. Но комбинацията от страх и комисионни е силен мотиватор за национално предателство.

Сега добавете войната. Руската държава и армия от президента до последния ефрейтор носи пряка вина за нашествие в чужда държава и за гибелта и депортацията на хиляди невинни цивилни. Русия започна война без легитимни причини и предизвика най-голямата криза в Европа от 1945 насам. Държавите, с които България днес официално е в политически, икономически и отбранителен съюз, са против Русия. Те снабдяват нападната Украйна с пари и оръжие, така че Украйна да оцелее и победи. За света вече е ясно, че сегашна Русия е напълно компрометирана и че президентът, тоест диктаторът ѝ е пътник. Съответно нашите съюзници последователно се отървават от зависимости от руски внос и се адаптират към нови източници на всякакви горива. Компенсират. Какво прави Радев на този фон?

Това вече не е само предателство. Не е само неморално поведение. Не е само съучастие в убийство. Радев директно работи против обективните интереси на България. Застрашени са вече не само репутацията, честта и парите ни. Застрашена е нашата национална сигурност. Радев ни подлага на риск от руско нашествие. С Русия политиката на помирение не работи и това е доказано включително и чрез сегашната война. Русия не напада силните, а слабите, отстъпчивите, сговорчивите. Агресията й е осъзната политическа теория, извеждана в практика по линията на най-малкото съпротивление. Ако знаеше, че Украйна ще се бие, Путин щеше да предпочете да нападне Молдова. Вече го е правил с Грузия. Нас засега ни пази членството ни в НАТО и ЕС. Но докога ще ни пази, ако Радев продължава да се държи така?

Радев трябва да бъде изметен. Не импийчмънт, а вили и факли, заключва Манол Глишев.

Още по темата:

“СЕГА”: РАДЕВ ТРЪГНА НА ОБРАТЕН ХОД В ЕС СРЕЩУ ВЪОРЪЖАВАНЕТО НА УКРАЙНА