Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РУСИЯ “ЗАПЛАШВА” ЛОНДОН С “ПОЛИТИЧЕСКИ ПОСЛЕДИЦИ ЗА ЕВРОПА И ЦЕЛИЯ СВЯТ”

Киев, 09 февруари 2023.- Русия заплаши Великобритания, че, ако предаде на Украйна бойни самолети, ще има “политически последици за Европейския континент и целия свят”.

Володимир Зеленский и Риши
Сунак

Но с такава позиция излезе не официален Кремъл, а… посолството на Русия в Лондон.

“Искаме да напомним, че при реализиране на този сценарий (доставка на самолети – б.”УВести”) за броя на жертвите от поредната спирала на ескалацията, а така също за нейните военно-политически последици за Европейския континент и целия свят ще бъде виновно Обединеното Кралство. Русия знае, как да реагира на всякакви неприятелски действия на британската страна”, четем в посланието на руската амбасада на Острова.

Оказва се, че путинската дипломация е “възмутена” от изказването на украинския президент Володимир Зеленский в Лондон по време на вчерашното му посещение, когато той е бил топло приет от премиера Раши Сунак и краля Чарлз III. Тя го нарече “театрализирано представление” и “е убедена”, че целта на визитата е да се подготви западната общественост за удовлетворяване на все повече и повече “нарастващите искания” на украинския “режим”.

Този танк “Чалинджър” ще
бъде в Украйна в края на март

Вчера Володимир Зеленский посети Лондон. В резултат двете страни са подписали документ, според който Великобритания се задължава да продължава да оказва на Украйна хуманитарна и военна помощ, включително да предостави оръжие с голям обсег на действие, да подготви 20 хил. наши пехотинци (там вече са подготвени 10 хил.) и да обучи нашите танкисти за “Челинджър-2” и нашите летци за пилотиране на самолети, които има на въоръжение в страните на НАТО (най-вероятно става дума за F-16).(УВести)

Нашият коментар:

С подобна реакция Москва излиза всеки път, когато Западът разширява своята военна помощ за Украйна – най-напред руснаците са били “разтревожени” от HIMATS, после от тежка артилерия, след това от танкове, и иска да се представи за “жертва” на световния заговор. Все едно не Русия нападна Украйна преди една година и я разрушава чрез масирани бомбардировки, а обратно…