Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

АТЛАНТИЧЕСКИЯТ СЪВЕТ НА БЪЛГАРИЯ Е КАТЕГОРИЧЕН: ВОЛГИН – ПРИ ВОЛГА!

София, 07 февруари 2023.- По повод на скандалните изказвания на проруския пропагандист Петър Волгин, който използва трибуната на Българското национално радио за прокарване на руски интереси в България, което някои представят като “друга гледна точка”, Атлантическият съвет на България излезе със съответната декларация:

София, 04 февруари 2023. Протест пред БНР против Петър Волгин – проруски пропагандист, който използва БНР за прокарване на путински наративи

“Атлантическият съвет на България (АСБ) присъединява волята и действията си към протеста на фотожурналиста Цветан Томчев и настоява за незабавни действия на овластените държавни структури, за да бъдат прекратени дългогодишните, планомерни и все по-нагли подстрекателски и провокационни политико-пропагандни акции на лицето Петър Петров Георгиев, по-известен като Волгин.

Както е известно, лицето Петър П. Георгиев използва ефира на общественото Българско национално радио за партийни, групови и лични цели. В хода на своите радиоемисии, издържани от държавния бюджет, въпросното лице си позволява да се гаври с жертвите на т. нар. “народен съд” през 1944-1945 гг., да иронизира и да осмива членството на страната ни в Европейския съюз и НАТО, да клевети и да се подиграва на героичния и приятелски украински народ, както и на съюзните народи от НАТО и ЕС.

Лицето Петров-Волгин предлага на българския радиослушател тенденциозен и тяснопартиен подбор на събеседници, които заедно с него отричат изстрадания цивилизационен избор на Република България, възхваляват престъпния, антиевропейски и антибългарски режим на В. В. Путин и предричат скорошен крах на българската държавност, ако страната ни остане извън орбитата на кремълския “Русский мир”.

АСБ напомня, че “публицистът” Петров-Волгин извършва повтарящи се престъпления, нарушавайки Конституцията на Република България, Наказателния кодекс, Закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен, както и Етичния кодекс на българските медии.

В предаванията на Петров-Волгин отдавна отсъстват алтернативни мнения и липсва “другата гледна точка”, за която толкова пледираха самият Волгин, “волгинци” и покровителките им от СЕМ.

АСБ със съжаление констатира, че Петър П. Георгиев не е самотен ездач в политическото радиопространство и че мантрите, изречени от него в ефира, не са плод на негови лични неструктурирани приумици.

АСБ има основателни съмнения, че зад привидните импровизации на радиационния радиолевичар стои мозъчен център, част от руското задкулисие в България, който координира и ръководи хибридните операции срещу страната ни, срещу европейския ни избор и срещу НАТО.

АСБ призовава ДАНС и Прокуратурата на Република България да предприемат необходимите законови действия, като извършат обстойна проверка на лицето Петров-Волгин, както и на неговите контактни лица, с която да потвърдят или опровергаят натрупаните обществени подозрения за извършване на престъпление срещу Републиката.

Поради високата обществена опасност от безконтролната и последователна антидемократична и проруско-терористична пропаганда извираща от ефира на националното радио, АСБ настоява за:

1. Незабавно освобождаване на лицата Петър Петров Георгиев – радиопропагандист и Милен Митев – директор, от заеманите длъжности в Българското национално радио.

2. Спешни и ефикасни мерки за недопускане на разединяващи, подстрекателски и призоваващи към насилие предавания и внушения от екрана и ефира на обществените медии.

АСБ призовава членовете и съмишлениците на Атлантическия съвет на България, всички привърженици на европейска и евроатлантическа България, както и нашите украински приятели да се съберат на протест от 10 ч. в събота, 11 февруари 2023 г., пред сградата на Българското национално радио и да се стичат със знамена, плакати и други мирни средства всяка събота до постигане на исканията на демократичното българско гражданско общество, част от което е Атлантическият съвет на България.

След наглата и смъртоносна агресия на Путиновия режим срещу суверенна Украйна вероятно и последните наивници в България разбраха смисъла на мисълта на оцелелия от Холокоста литературен критик и есеист Джордж Стайнър: “Човек може да чете Гьоте или Рилке вечер, после да свири Бах или Шуберт, а на сутринта да отиде на работа в концентрационния лагер “Аушвиц”.

Руският нацизъм властва не само в Москва, но нахлува все по-стремително в България чрез своите проруски агенти, медии и партии.

Нека не позволяваме 80 години по-късно човешката и българската трагедия да се повторят отново!” – четем в декларацията на Атлантическия съвет на България.(УВести)