Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПОРОШЕНКО ПРЕД ВВС: ЗАПАДЪТ ДА ЗАСИЛИ САНКЦИИ ПРОТИВ РУСИЯ, ТРЯБВА ДА ПОБЕДИМ

Киев, 04 февруари 2023.- Ключът за мир се намира не във Вашингтон, Лондон, Брюксел или Киев, а в ръцете на Путин, заяви бившият украински президент Петро Порошенко.

В интервю пред ВВС той каза: “Трябва да сме решителни и единни, Западът трябва да засили санкциите против Русия”. Според пан Петро, следва да се реализират пет точки: първа – доставки на оръжие, задължително танкове, F16 и много друго; втора – икономически и политически санкции, Путин да няма пари за финансиране на войната; трета – справедливост и отговорност на Путин; четвърта – финансова помощ  на Украйна; и пета – членството ни в ЕС и покана за членство в НАТО.

На въпрос, какви са му отношения с президента Зеленский, Петро Порошенко отговори, че двамата се видяха рано сутрин на 24 февруари преди една година, когато Русия с крилати ракети удари по Украйна и започна пълномащабно нахлуване. “Стиснахме си ръцете и аз казах, че помежду си няма да воюваме, войници сме и трябва да се обединим около Украйна”.

Според пан Петро, нашего единство с президента Зеленский и единството на целия украински народ, единството на целия свят с Украйна са ключови фактори за възпиране на руската армия. Това е ключов фактор не само на нашата победа, заяви Порошенко.(УВести)