Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

В ЗАПАДНА ГЕРМАНИЯ ПОДКРЕПЯТ ПРЕДОСТАВЯНЕ НА “ЛЕОПАРД” НА УКРАЙНА, А В ИЗТОЧНА – НЕ

Киев, 28 януари 2023.- Повечето, а именно – 54%, от допитаните немци подкрепят Берлин да предостави танковете “Леопард-2” на Украйна, против тази акция са 38%.

Допитването е проведено преди три дни от изследователската група “Wahlen” по поръчка на ТВ “ZDF”.

По партийната принадлежност изпращането на “Леопард” се подкрепя от партията на “Зелените” – 75%, към която принадлежат Аннален Бербок – външен министър, и Робърт Габек – вицеканцлер, и от социалдемократическата партия на канцлера Олаф Шолц – 61%.

Допитването показва, че “леопардовият” въпросът разцепи Германия на западна и източна. На територията на бившата, преди падане на берлинската стена, ФРГ изпращането на танковете се подкрепя от 59% от немците, против са 33%. Докато в бившата ГДР настроенията са кардинално противоположни – 57% са против и 35% са за предоставяне на това оръжие на Украйна.

През тази седмица правителството на Германия, след много колебания, най-сетне взе решение да даде на украинската армия известно количество “Леопард-2” и да обучи екипажи.(УВести)

Нашият коментар:

Заразата “комунизмът” е проникнала дълбоко в тъканта на източния немец и се изкоренява много бавно. А и руските агенти на влияние от време оно все още са живи. Да не говорим за техните потомци. Може е бил прав сенаторът-републиканец Джоузъф Макартни, след Втората световна война прокарал закон за неутрализиране на левичарските (сиреч, просъветски) идеи в американското общество.