Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

МОСКВА Е В ПАНИКА, СЛАГАТ ПВО ОРЪДИЯ ПО ПОКРИВИ НА СГРАДИ ОКОЛО КРЕМЪЛ

Киев, 22 януари 2023.- В центъра на Москва върху покриви на редица административни сгради слагат ПВО системи, съобщават някои медии и публикуват снимки.

Твърди се, че става дума за комплекси “Панцир-С1”, които са забелязани на покрива на министерството на отбраната, на министерството на вътрешните работи и на централното окръжно управление “Образование”.

Според военни анализатори, подсигурява се ПВО радиус в центъра на Москва, по-точно – около Кремъл.

В социалните мрежи се появи снимка на “Панцир-С1” и близо до путинската резиденция в Огарьово – предградие на руската столица.

“Панцир” 10 км от резиденцията в Огарьово

Допуска се, че тези мерки се взимат за борба, най-вече, с дронове. Въпросът – чии дронове?

Украинската армия засега не разполага с апарати, способни да преодоляват разстояние 1000 км. Но, както предположи Марк Фейгин – руски правозащитник и ютюб-блогър, който живее в една от прибалтийските страни, тази ПВО е от дроновете на… ЧВК “Вагнер”. Той не изключва, като изхожда от изостряне на конфликта между тази частна военна компания и Генералния щаб на руската армия, че в един момент хайрдлайнерът Евгений Пригожин, който финансира тези наемници и чиято популярност в Русия продължава на расте, може да тръгна да прави преврат в Москва.(УВести)