Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПРЕДЛАГАТ $25 ХИЛ. ЗА ИНФО ЗА ЕКИПАЖ НА ТУ-22М3, ПУСНАЛ РАКЕТА ПО ДНИПРО

Киев, 15 януари 2023.- Щабът на отбраната на гр.Днипро предлага $25 хил. за информация за екипаж на руски стратегически бомбардировач Ту-22МЗ, улучил вчера жилищен блок в града и направо сринал цял един вход.

Геннадий Корбан

“Това е военно престъпление на рашистите, – заяви председателят на щаба по отбраната на града Геннадий Корбан. – А, както е известно, всяко престъпление си има име, презиме и фамилия, звание и адрес”. Екипажът и на този самолет не е безименен. Засега знаем, допълни Корбан, че става дума за 52-и гвардейски тежки бомбардировъчен авиационен полк, базиран в гр.Шайковка, военно поделение 33310, сигнален код на водача “42492”. Пускът е извършен от района на гр.Курск с ракета Х-22. После самолетът е кацнал в гр.Рязан.

“Този негодник трябва да бъде установен, – написа пан Геннадий във Фейсбук. – То покрай Путин има безброй охрана, той живее в бункер, а тук, в случая с льотчик, не би трябвало да има трудности”.

Геннадий Корбан допълни, че този, който пръв предоставени съответната информация, ще получи възнаграждение при анонимни условия.

Една от спасените под развалините на блока в Днипро

В резултат на трагедията в Днипро вчера вече са загинали 22 души, десетки са ранени. Под развалините все още има хора. Спасителите продължават да работят. Без жилища посред зимата са останали над 400 днипровчани.(УВести)

Още по темата:

РУСКА РАКЕТА, УДАРИЛА ЖИЛИЩЕН БЛОК В ДНИПРО, УБИ 20 ДУШИ, МНОГО ХОРА СА В НЕИЗВЕСТНОСТ

ПОРЕДЕН РУСКИ РАКЕТЕН УДАР. В ДНИПРО УЛУЧЕН ЖИЛИЩЕН БЛОК, РАЗРУШЕН Е ЦЯЛ ВХОД