Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ЗЕЛЕНСКИЙ ОТЗОВАВА СКАНДАЛНО НАЗНАЧЕНАТА ПОСЛАНИЧКА В БЪЛГАРИЯ

Киев, 13 януари 2023.- Администрацията на президента Володимир Зеленский отзовава Олеся Ивашчук, назначена за посланик в България.

За това съобщава Виктор Шлинчак – ръководител на информационната агенция “Главком”. Според него, в момента се търси друга кандидатура.

Указ на Зеленский от 23 декември за назначаване на Илашчук – “калинка”, без никакъв опит за работа на държавна служба, без знание на български език, със съмнително висше образование уж като историк и още по-съмнителна “специализация” като сексолог, търговец на бижута, предизвика резонансен скандал в Украйна. Всички водещи наши медии призоваха министъра на външните работи Дмитро Кулеба и чиновници около президента Зеленский да се опомнят, защото България е много важна и трудна дипломатическа “дестинация” за Украйна. Едва на десетия месец от войната в родината ни официална София най-сетне реши да ни окажа военна помощ.

Андрий Ермак

Администрацията на Зеленский се управлява от Андрий Ермак – негов човек от шоу-бизнеса, когото сайтът “Цензор.Нет” през 2021 г. обвини за провал на супер секретна операция “Авеню” (“Вагнергейт”) – висш пилотаж в разузнаване, разработена от нашето ГРУ заедно със западни спецслужби.

В момента дипломат от кариера Виталий Москаленко, чийто мандат изтече в края на м.г., продължава да изпълнява задълженията си като Извънреден и Пълномощен посланик на Украйна в София.(УВести)