Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

МОСКОВСКИ ЕМИСАРИ ОБИКАЛЯТ ЕВРОПА И ПРЕДЛАГАТ “КОРЕЙСКИ” ВАРИАНТ ЗА УКРАЙНА

Киев, 08 януари 2023.- Пратениците на Путин са тръгнали из Европа и чрез кремълските лобита натрапват на Запада “корейски” вариант за уреждане на “украинската криза”.

Олексий Данилов

Според Олексий Данилов – секретар на Съвета на националната сигурност и отбрана на Украйна, един от тези емисари е Дмитрий Козак. Руснаците предлагат, по примера на разрешаване на войната в Корея, продължила от 1950 г. до 1953 г., да се прокара условен “паралел 38”, който насила да раздели украинците.

“Имах разговори с представители на Южна Корея и те бяха категорични – решението от 1953 г. е било огромна грешка и не трябвало да се прави компромис”, – заяви Данилов в ефира на украинския ТВ-маратон. Сега виждаме, в какво се превръща Северна Корея и каква заплаха представлява тя за региона, а и света.

Дмитрий Козак

Олексий Данилов уточни, че в Европа руски емисари се срещат с различни европейски политици от близко и далечно минало и чрез тях транслират готовността на Кремъл да направи големи отстъпки, само и само да се фиксира статуквото на фронта в Украйна и официален Киев да се съгласи да преговаря. А Путин е съгласен за всякакви преговори, за да поеме дъх и да прегрупира армията си, да я въоръжени и да се подготви за нова офанзива. Защото загубата в Украйна означава сигурна физическа смърт за кремълския старец и евентуално разпадане на Русия.

Същевременно Олексий Данилов не изключва, че февруари може да се окаже горещ и за двете страни. “Почвата ще замръзне и ще навлезем в определена фаза на активизация”, – намекна той.(УВести)