Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

В РУСИЯ ЗА АРМИЯ НЯМА ПАРИ, ОБЛАГАТ ГОЛЕМИЯ БИЗНЕС С ЕДНОКРАТЕН ДАНЪК

Киев, 07 януари 2023.- Най-вероятно руското правителство има проблем с държавен бюджет, по-точно, с финансиране на войната в Украйна, твърди Bloomberg.

Михаил Мишустин

Затова премиерът Михаил Мишустин предлага да се извърши “мобилизация на доходите” чрез събиране на еднократен данък от производителите на въглища и торове. Освен това, правителството има идея да изземе от държавните руски компании поне 50% от чистата печалба.

Източниците на агецията казват, че се предвижда част от събраните пари на бъде насочена за покриване на военни разходи. Мишустин вече е разпоредил да се оптимизират разходите извън отбраната и по този начин да се намерят поне 150 млрд. руб., което се равнява на над $2 млрд.

Според агенцията, руското правителство отпуска 175 млрд. руб. за организация на депортиране на 100 хил. украинци от Херсонска област, която Москва смята за своя. Но, очевидно, Кремъл не се надява да си върне тези територии, окупирани от него през февруари м.г. и освободени от украинската армия през ноември.(УВести)