Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

КРЕМЪЛ ИЗПРАТИ ОПОРНИ ТОЧКИ ДО МАСМЕДИИ: “РУСКАТА АРМИЯ ПОБЕЖДАВА НАТО”

Киев, 03 януари 2023.- Администрацията на руския президент Путин изпрати до държавни и водещи медии опорни точки, как те да представят изминалата 2022 г., съобщава украинското електронно издание “Цензор.Нет”, като се позовава на руската “Медуза”.

Владимир Соловйов –
пропагандист №1 в Русия

Документът съдържа четири блока – “Главно”, “Укрепване на Русия”, “Специална военна операция” (т.е., война в Украйна) и “Нов световен ред”. Накратко, препоръчва се следното:

1. “Главно”. Путин, като е изпратил в Украйна войска, е взел единствено правилно решение и е предотвратил нахлуването на Украйна и НАТО в Русия. Западът се е готвил да нападне Русия още от 2014 г., целта е била да покори руския народ.

2. “Укрепване на Русия”. Да се набляга върху консолидиране на обществото около своя лидер Владимир Путин, чийто рейтинг е 78,5%. Руснаците безусловно подкрепят СВО в Украйна. Санкциите не ни засягат, те ни правят още по-силни, имаме родно, заместващо вноса, производство.

Олга Скабеева –
пропагандистка №1 в Русия

3. “Специална военна операция”. СВО в Украйна е успешна, Русия е защитили милиони руски хора, върнала си исторически руски земи и е заздравила националната си сигурност. Сега в Русия има 89 региона, нейната територия се е увеличила с над 80 хил. кв. км. След присъединяване на Запорожка и Херсонска области Крим вече не е изолиран остров, отделен от майка-Русия. Русия воюва не с Украйна, а с НАТО, което не може да победи отлично обучената и оборудвана с най-ново оръжие руската армия.

4. “Нов световен ред”. Русия е лидер на страните, които не признават изключителност на Запада. Тя е лидер на справедлив, демократичен и многополярен свят. Путин дава на Европа шанс да се вразуми, тя да си върне субектност и бъдеще.(УВести)

Вместо коментар:

С “HIMARS” С ЕДИН УДАР В МАКИИВКА СА УБИТИ 400 РУСНАЦИ. КРЕМЪЛ ТЪРСИ ВИНОВНИ

УКРАИНСКАТА АРМИЯ ВЕЧЕ ОСВОБОДИ 40% ОТ ОКУПИРАНИТЕ ТЕРИТОРИИ