Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ТАЗИ НОЩ УКРАИНСКАТА ПВО СВАЛИ 40 ДРОНА-КАМИКАДЗЕ И ЕДНА УПРАВЛАЕМА КРИЛАТА РАКЕТА

Киев, 02 януари 2023.- През нощта над Украйна са били свалени 40 ударни дрона-камикадзе “Shahed-131” и “Shahed-136”, една управляема крилата ракета и два разузнавателни дрона “Орлан-10”, съобщава командването на родните ВВС.

Въздушната тревога е била задействана в Миколаивска, Днипропетровска, Запорожка, Киевска области. Част от дроновете са били свалени в небето над тях, част – над Киев.

В столицата, според кмета Виталий Кличко, един дрон все пак е ударил обект от енергийната инфраструктура и отново ще има режим на тока, но планов. През последните два дни киевските енергетици, въпреки поредния дронов удар, са успели да направят така в Киев да има ток и хората да посрещнат Нова година.

Според ГРУ към Генералния щаб на украинската армия, руснаците разполагат с крилати ракети за най-много два масирани удара. Но при тази ефективност, с която работи родната ПВО, когато се свалят 80-85% от скъпоструващите ракети, тези удари губят своя смисъл.

ПТУ №19 в гр.Макиивка – до и после…

Същевременно през нощта нашите артилеристи с HIMARS са улучили в сграда (ПТУ №19) в окупирания гр.Макиивка, вследствие на което над 400 мобилизирани руснаци са загинали, над 300 са били ранени с различна степен на тежест. От пуснатите в Интернет видео и снимки се вижда, че телата им са разхвърлени в радиус до стотина метра.(УВести)