Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ГЕНЕРАЛ ДОМРЕЗЕ СЪВЕТВА ДА НЕ СИ ВРЪЩАМЕ КРИМ, А ГЕНЕРАЛ ХОДЖЕС СМЯТА, ЧЕ ТОЙ ЩЕ Е НАШ ПРЕЗ АВГУСТ

Киев, 02 януари 2023.- Немският о.з. генерал Ханс-Лотар Домрезе допуска официален Киев временно да се откаже да си връща Крим.

Генерал Ханс-Лотар Домрезе

Според него, преговорите между Украйна и Русия са възможни единствено при условие, че то е приемливо и за двете страни “дори Путин да иска да завладее цялата територия на Украйна, а Зеленский – да освободи цялата територия на Украйна”.

Генералът прогнозира, че примирието може да дойде в началото на лятото, когато и двете страни ще си кажат: “Вече няма никакъв смисъл да се воюва”, защото никой наникъде не може да се движи.

“Но това няма да е мир за траен период, примирието ще означава само спиране на огъня”, предполага Домрезе в интервю пред вестникарската група “Funke”. Според него, ще започнат преговори, които ще са продължителни. Като посредник той вижда генерален секретар на ООН Гутериш, президент на Турция Ердоган или премиер на Индия Моди.

Същевременно, Западът казва, че само украинците ще определят, при какви условия ще започнат да преговарят и натискът е недопустим. В Киев смятат, че, докато съществува Русия в сегашния й вид – с имперски амбиции, носталгия за СССР, политика на непризнаване съседите й да имат своя държавност и провеждане на политиката на геноцид, мир няма да има. Всякаква пауза ще доведе до повторно нахлуване.

Генерал Бен Ходжес

Кшищов Щерски – представител на Полша в ООН, например, смята, че опитите на Запада “да съхранят лице на Путин”, т.е., да простят на Москва нейната украинска авантюра, окончателно ще убият международния ред, установен след Втората световна война.

За разлика от немския о.з. генерал Ханс-Лотар Домрезе, неговият американски колега о.з. генерал Бен Ходжес прогнозира, че Украйна ще освободи Крим в края на август, но при условие, че Западът ще й предостави обещаната помощ и ще съхрани санкции против Русия.(УВести)