Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСКИ: ГОТОВИ СМЕ ДА СЕ БИЕМ ДО ПОБЕДНИЯ КРАЙ!

Киев, 01 януари 2023.- Минути преди да дойде Новата 2023 година украинският президент Володимир Зеленский се обърна към сънародниците си с емоционално слово.

Предлагаме ви основни точки от изказването му, както ги е разбрал приятелят на “УВести” Manol Peykov:

“2022 година ни улучи в сърцето. Изплакахме всичките си сълзи. Изкрещяхме всичките си молитви.

311 дни. Имаме по нещо да кажем за всеки един от тях. Но повечето думи са излишни. Няма нужда от обяснение. Нужна ни е тишина, за да чуем. Нужно е да поспрем, за да осъзнаем.

Не знаем със сигурност, какво ще ни донесе 2023 година. Бих искал да пожелая на всички ни едно-единствено нещо: победа. Това е главното.

Нека това бъде годината на завръщането. Завръщането на нашия народ. Войниците – при своите семейства. Военнопленниците – в своите домове. Изгнаниците – в своята Украйна. Връщането на нашата земя. И временно окупираното да стане свободно завинаги.

Връщане към нормалния живот. Към щастливите мигове без вечерен час. Към земните радости без въздушни тревоги. Връщането на онова, което ни беше откраднато. Детството на нашите деца, спокойните старини на нашите родители.

Нека Новата година ни донесе всичко това. Готови сме да се бием за него. Затова всички ние сме тук. Аз съм тук. Ние сме тук. Всички сме тук. Украйна – това сме всички ние.

Слава на Украйна! Честита Нова година!”

Видеото с изказването на президента Зеленский на украински език може да видите ТУК

Цялото му слово на украински език може да прочетете ТУК