Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РУСНАЦИТЕ “ЧЕСТИТЯТ” НИ НОВА ГОДИНА: ПОРЕДНА МАСИРАНА РАКЕТНА АТАКА, ИМА ЗАГИНАЛИ И РАНЕНИ

Киев, 31 декември 2022.- Днес, в навечерие на Нова година, към обяд руснаците са предприели поредна масирана ракетна атака.

Ударени са Киев, Запорижжя, Краматорск, Миколаив, Хмелницкий, Житомир. В столицата има един загинал и 16 ранени, в т.ч. японски журналист, ракетите са улучили хотел и нашия НДК – дворец “Украйна”. Съобщава се за ранени и в Хмелницкий и за загинал в Краматорск.

Киевски хотел след днешния ракетен обстрел

Последната, десета, масирана атака по украинската електроенергетика е била в четвъртък, 29 декември. За разлика от тогава, днешните предновогодишни удари са предимно по градска инфраструктура, т.е., по жилищни квартали и културни обекти.

Според Володимир Паниотто от Киевския международен институт по социология (КМИС), въпреки ракетен и артилерийски терор, лишаване от ток, вода и топлина, украинците остават непоколебими – армията ни трябва да върне всички окупирани територии, включително Крим и целият Донбас. Динамиката по тази нагласа, проследена от КМИС от май до декември т.г., е следната: май – 82% “за”; юли – 84% “за”, септември – 87% “за”, декември – 85% “за”.(УВести)

Нашият коментар:

Владимир Путин

Озлобеният кремълски старец, вместо да контролира, как се готви салата оливие (в България я наричат незнайно защо – руска), да отиде на баня и после да полегне на дивата и да гледа любимия за милиони руснаци, оплакващи “благоденствие” по време на СССР, филм с Андрей Мягков, Юрий Яковлев и Барбара Брилска “Ирония судьбы, или с легким паром”, тръгна да воюва, да заплашва Украйна, Запада и света. При положение, че около Киев са се обединили над 50 водещи световни икономики, а Москва има само ос Иран – Северна Корея – Венецуела. Дори Китай гледа повече неутрално, отколкото да помага. Защото се опасява да не застане на погрешната “историческа страна”. Целта на Путин е да сломи волята на украинците, да ги вкара в отчаяние, да ги насъска против властта. Но ние си знаем – със Зеленский (и грешките му преди 24 февруари) ще се оправим после, като всичко свърши, сега ще сме единни. И блекаут няма да ни сломи. По-добре без ток, отколкото с руснаците, казват на вече освободените наши земи!