Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

БЯГАЙТЕ ОТ РУСИЯ, ПРИЗОВА КИЕВ! С НОВА МОБИЛИЗАЦИЯ ПРЕЗ ЯНУАРИ ЩЕ ЗАГИНЕТЕ В УКРАЙНА

Киев, 31 декември 2022.- “Имате само една седмица, бягайте в чужбина!” – призова руснаците украинският военен министър Олексий Резников.

Той на руски език от Ю-тюб се обърна към руските мъже, които могат да бъдат призовани в армията. Според нето, веднага след Нова година Кремъл ще обяви нова вълна на мобилизацията, но този път акцентът ще бъдат големи градове, защото селският потенциал почти е изчерпан.

Те са пленени в Украйна

Олексий Резников предупреди, че в началото на януари руската и белоруската граници ще бъдат затворени и бягството ще стане невъзможно. “Вие рискувате да бъдете убити в Украйна или да останете инвалид за цял живот. И в името на какво? Да защитите своите ръководители, тяхното имущество, техните пари в банки”. Той напомни, че пред трибунал ще отговорят само военни престъпници. Обикновен руснак не трябва да се страхува, дори и да гласувал за тази власт, нахлула в Украйна. Да, подчерта Резников, Русия ще бъде принудена да плаща контрибуция и затова стандартът на руския народ ще падне, но пък ще останете живи.

Кремъл иска да мобилизира още войници, защото не жали никого. Да превземе един малък град в Донбас – Бахмут, са загинали хиляди руски солдати. В интерес на Русия тази война час по-скоро да свърши, каза Олексий Резников, защото “тя се е превърнала за вас в катастрофа”.

“Тези, които са развързали войната против Украйна, които са извършили ужасни военни престъпления, сега казват, че трябва да се консолидирате и да защитите Русия, защото около вас са само врагове. Те ви заплашват, че при капитулация всички руснаци ще бъдат съдени, че ще ви вземат имането ви, ще организират трибунал. Това е лъжа… Те просто искат да защитят себе си, своята власт, своето богатство”, – каза министърът. Русия няма никакъв “план В”, никакво тайно оръжие, което уж скоро ще донесе победа. Планът на Кремъл е да удължи тази война. “И вие ще отидете да воювате само заради това”, – подчерта Резников.(УВести)

Днес е 311-я ден от началото на руската нахлуване в Украйна. Загубите на Московия са: убити – 105960 (+710 за един ден), ранени – над 318000, самолети – 283, хеликоптери – 268, танкове – 3029, БМП – 6075, артилерийски системи – 2016, средства за ПВО – 213, ракетни системи за залпов огън – 423, автомобили – 4707, дронове – 1646.