Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПОРЕДНА ЗАГАДЪЧНА СМЪРТ НА РУСНАЦИ, ОТМАРЯЛИ В ИНДИЯ

Киев, 28 декември 2022.- Двама руснаци са починали в хотел в източния индийски град Раягада в рамките на няколко дни при мистериозни обстоятелства, съобщава “Свободна Европа“.

Милионерът Павел Антов беше намерен да лежи в локва кръв пред хотела на 24 декември. Това е станало дни след като друг руснак, Владимир Биденов, който е придружавал Антов, е починал от инсулт.

66-годишният Павел Антов е бил на посещение в индийския щат Одиша за рождения си ден. Според съобщенията, той е загинал, след като е паднал от прозореца на стаята си.

Антов е бизнесмен, членува в управляващата партия “Единна Русия” и е член на областния съвет във Владимирска област. В съобщение на владимирските власти се казва, че “бизнесменът е бил пълен с енергия и планове за бъдещето”.

гр.Владимир

Индийската информационна агенция Ей Ен Ай, като се позовава на полицейски инспектор, съобщава, че Антов е изпаднал в депресия след смъртта от сърдечен удар на един от придружителите му.

Същевременно украински медии отбелязват, че в социалните мрежи Антов е представил руската инвазия в Украйна, започнала на 24 февруари, като терористичен акт, но по-късно е изтрил поста си и е потвърдил лоялността си към президента Владимир Путин.

Случаите, при които влиятелни руски граждани умират при загадъчни обстоятелства, са зачестили с началото на войната в Украйна. През септември е паднал от прозорец и починал Варил Маганов – председател на борда на директорите на “Лукойл”, припомня “Свободна Европа“.(Увести)