Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПУТИН СЕДИ ВЪРХУ СПЕЦИАЛНА ВЪГЛАВНИЧКА, ПРЕТЪРПЯЛ ПРОКТОЛОГИЧНА ОПЕРАЦИЯ, ПИШЕ “THE MIRROR”

При държавен преврат или революция, руският президент може да бъде закаран в Аржентина или Венецуела

Киев, 24 декември 2022.- Руският президент е болен от рак и здравословното му състояние постоянно се влошава, пише в.”The Mirror”. Напоследък той е провел две важни срещи, при които е забелязано, че е принуден да седи върху специална възглавница, без да променя позата си.

Лекарски екипи край Путин се увеличават…

Говори се, че е претърпял проктологична операция, след като е паднал на стълби в официалната си резиденция. Telegram-канал General SVR дори конкретизира, че вождът се нуждае от специално бельо, което да задържа течности и неприятна миризма. Да, на видеото с участието му в заседание на Съвета на националната сигурност, той изглежда относително здрав, но се допуска видеото да е записано по-рано. Аргумент в полза на това твърдение е, че Валентина Матвиенко – шефка на горната камара на Думата, два поредни дни се явява на заседания в едно и също облекло.

Евгений Пригожин – бивш
затворник, вербуващ затворници

Очевидно, в Кремъл е “запахло жареным”, както казват руснаците. Заговори се дори за преврат, който може да спретне, например, 61-годишният Евгений Пригожин – финансист на частната военна компания “Вагнер”, чиито редици (20 хил. опитни бойци) са попълнени от хиляди затворници, които се надяват да получат амнистия.

Изданието Puck News отбелязва, че във Вашингтон са много притеснени от набиращия популярност Пригожин, който е ярък привърженик на продължаване на войната в Украйна, и на тази почва е в постоянен конфликт с Генералния щаб на руската армия, смятайки всички генерали за некадърни и неспособни да постигнат успех на бойно поле. След негова критика Путин беше принуден да освободи командващия на руските сили в Украйна генерал Александър Ляпин и да го смени с генерал Сергей Суровикин. Суровкин е известен с превръщането на сирийския град Алепо в руини. Именно с него се твърди, че Пригожин е в добри отношения. Началникът на украинското ГУР Кирило Буданов смята, че тандемът Пригожин-Суровикин работи против Шойгу, въпреки че именно от армията “Вагнер” получава оръжие и дори самолети за вербувани летци-пенсионери. Но, независимо от усилията и по-добро финансиране, ЧВК на “готвача на Путин” се сблъсква със сериозни трудности в района на Бахмут и не може да покаже на Кремъл никакви стойностни успехи.

Сергей Суровикин – ще остане
ли верен на Путин?

Същите отношения той поддържа и с 46-годишния чеченски лидер Рамзан Кадиров, който разполага с 40-хилядната лична войска. Допуска се, че двамата могат да станат източници на потенциален преврат в Русия.

Българинът Христо Грозев – разследващ журналист от “Bellingcat”, смята, че тази взривоопасна смес може да избухне и то през 2023 г. “Тази тенджера под налягане ще се взриви и ще сме свидетели или на кървава революция, или на нещо друго”.

Твърди се, че амбициите на Евгений Пригожин са да измести Сергей Шойгу и да оглави военното министерство. В тази роля той ще има по-силни позиции да организира държавен преврат на фона на загубите на фронта и войнишкото недоволство.

Дмитрий Патрушев

Своя игра за най-висшия пост в руската държава играе и 71-годишният Николай Патрушев – председател на ФСБ (някога – КГБ). Той има син Дмитрий, който е на 45 г. и е министър на селското стопанство. Именно него Патрушев-старши иска да види на поста президент на РФ. Анализаторските групи на Запад смятат, че шефът на ФСБ лично поднася на Владимир Путин бюлетини с информация за държавни дела, включително справка от фронта, и че тези сведения са обработени така, че Путин да получи изкривена представа за реалността. А това води до вземане на погрешни решения. Според западните медии, именно Николай Патрушев (заедно със 71-годишния милиардер Юрий Ковалчук – стар приятел на Путин) е убедил руския президент да започне войната в Украйна, като му е гарантирал, че кампанията ще бъде светкавична и че руската армия ще бъде посрещната “като освободителка”.

Вероятно, президентски амбиции има и 60-годишният Сергей Кириенко – заместник-ръководител на кремълската администрация. В момента той отговаря и за гражданската администрация в окупираните украински територии. В годините на Елцин Кириенко е премиер, смятан за реформатор, но сега при Путин е ярък хардлайнер.

“The Mirror” намеква, като се позовава на Абас Галямов – бивш сътрудник в Кремъл, писал речите на президента на РФ, че в Кремъл е разработена операция за евакуация на Путин, в случай на държавен преврат или загуба в Украйна. В “Ноев ковчег” се планира вождът да бъде закаран в Латинска Америка – Аржентина или Венецуела. Според плана операцията ще се наблюдава от 63-годишния Игор Сечин – олигарх, съратник на Путин, ръководител на “Роснефт”. Първоначално е разгледан вариант с Китай, но той бил отхвърлен, защото “китайците не обичали губещите”.(УВести)

Източен фронт, 24 декември 2022. Група “вагнеровци” се предаде в плен