Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ЗА ДА ПОБЕДИ, УКРАЙНА СЕ НУЖДАЕ ОТ ПВО-ПРО, АВИАЦИЯ, РАКЕТИ И… ПОКАНА ЗА НАТО

Киев, 22 декември 2022.- За победа през следващата година Украйна се нуждае от наличие на няколко условия: системи за ВПО и ПРО, авиация, ракети и покана за членство в НАТО, заяви в интервю за френския ТВ-канал LCI петият украински президент Петро Порошенко.

Според пан Петро, посещението на Володимир Зеленский във Вашингтон е навременно и добре подготвено. “Имах срещи на най-високо ниво в Държавния департамент, Пентагона и Конгреса и мога да твърдя, че днес Украйна се ползва с категорична двупартийна подкрепа”, – каза Порошенко.

Според него, важно е да се говори за победата ни през следващата година. А за нея са нужни системи “Patriot”, самолети F-16, за да елиминираме Русия в небето, далекобойна и високоточна артилерия и ракети, за да поразяване логистиката на врага, отдалечена на 40-50 км. “Това са принципни условия за нашата победа”, – уточни Порошенко.

Но има още едно. “Така, както през тази година станахме кандидат-член на ЕС, така задължително трябва да получим покана за членство в НАТО”, заяви бившият президент на Украйна. През 2023 г. във Вилнюс ще се състои срещата на върха на алианса и тази покана следва да получим именно там. “Без това няма да работят никакви гаранции за безопасност, – смята Порошенко. – Без това войната няма да свърши”.

Украйна плаща висока цена за възможност да бъде в НАТО и днес алиансът е заинтересован от Украйна не по-малко, отколкото Украйна – от алианса, категоричен е президентът на страната ни от 2014 до 2019 гг. и лидер на парламентарно представената партия “Европейска солидарност”.(Увести)