Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ЗА “THE ECONOMIST” УКРАЙНА Е СТРАНА НА ГОДИНАТА – ЗА ПРОЯВЕНИЯ ГЕРОИЗЪМ, ТВЪРДОСТ…

Киев, 20 декември 2022.- Американското издание “The Economist” призна Украйна за страна на годината.

При определяне на победител нямахме никакви разногласия, съобщават от изданието. Обикновено избираме страна, която е показала икономически прогрес. Но в случая критериите бяха други. И “The Economist” посочва четири качества, поради които Украйна е удостоена от тази чест: героизъм, изобретателност, твърдост и вдъхновение.

Героизъм. В началото на руското нахлуване мнозина са мислили, че Украйна ще бъде разгромена. Но украинците са проявили героизъм и не са се предали.

Главнокомандващ генерал Валерий Залужний

Изобретателност. Украинците са съумели да разберат, къде са слабите места на врага и са се възползвали от това. Преди всичко става дума за логистиката: взривяване на складове с боеприпаси, цистерни с гориво, прекъсване на снабдяване с храна и вода. Освен това, украинците са успели бързо да усвоят западно оръжие, а офицерите са получили право да взимат решения на място, което направи бойните ни структури по-гъвкави.

Твърдост. Когато вкъщи няма чешмяна вода, те използват сняг. Когато няма ток, те търсят топлина и светлина в кафе с дизелов генератор или спят в офиса, където работят. Ужас, който иска да посее Путин, не е успял да подкопае моралния дух на украинците.

Вдъхновение. Този народ не е отговорил с военни престъпление, въпреки че руснаците са се отличили с невиждани зверства. Те бомбардират цивилно население, изтезават пленени, мародерстват. Защото Украйна не е нацистка държава, както твърди Путин, а демократична страна, в която човешкият живот има значение. Като противостои на Русия, Украйна защитава съседите си – Молдова, Грузия. Украйна е станала вдъхновение не само за такива страни, като Тайван, но и за угнетените народи по света. Украинците са показали, че лъжата, с която диктатори манипулират народите си, може да бъде опровергана и разобличена.

“Да, борбата на украинците още не е свършила, но техният пример през 2022 г. е ненадминат. Слава на Украйна”, завършва “The Economist”.(УВести)

Тези три снимки са от Бахмут в Донецка област – най-горещата точка на фронта