Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЩЕ ЗАВЪРШИ САМО СЪС ЗАГУБА НА ПУТИН, КАТЕГОРИЧЕН Е БОРИС ДЖОНСЪН

Киев, 15 декември 2022.- Войната в Украйна може да завърши само по един начин – със загуба на Владимир Путин, заяви бившият британски премиер Борис Джонсън.

С друг резултат украинците просто няма да се съгласят, особено след всички тези зверства и жестокост, които те са изтърпели и продължават да изтърпяват.

В “Wall Street Journal” той още написа, че въпросът опира до това, колко скоро войната приключи? “Светът не може повече да гледа, как Русия тероризира Украйна с ракети и дронове. Това е отвратително, когато милиони хора заспиват в студа, нямат вода и ток, да не говорим за невинни мирни жертви. И колкото по-дълго Путин ще се увлича със своите безумни атаки, толкова по-дълго ще продължава глобалната икономическа криза”, – смята експремиерът на Великобритания.

В статията си Борис Джонсън отбеляза и огромния принос на САЩ във военната помощ за Украйна. Според него, за Вашингтон тази помощ възлиза на $17 млрд., а за Великобритания – 2,3 млрд. лири.

“Разбираме, че тези разходи са болезнени, особено сега, когато трябва да въвеждаме финансови ограничения. Но времето е пари, и колкото по-дълго войната продължава, толкова повече ще се наложи всички ние да плащане за военна подкрепа на Украйна. Затова да се постараем развръзката да стане час по-скоро. Да помогнем на украинците да се предпазят от дронове, като предоставим необходимото, зенитни ракети, например”, – отбелязва Борис Джонсън.

Владимир Путин

Той не спести критиката и към колективния Запад. Отбелязва, че с десетилетия демократичният свят е заемал мека позиция, не е бил решителен в действията си против Путин и Русия, когато през 2014 г. Москва окупира Крим и част от Донбас. Но сега Западът, взел поуки, демонстрира завидно съгласие и единство в желанието си да помага на Украйна. “Трябва да сме по-силни и по-смели”, – заключва бившият британски премиер.(УВести)