Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

СТЕФАН КРАЕВ: ПУТИН ТРЯБВА ДА БЪДЕ “КАСТРИРАН”, ЗА ДА НЕ ИЗНАСИЛВА ПОВЕЧЕ

София, 10 декември 20220.- Путин заявява, че атаките срещу руски военни летища са “ескалация” и заплашва с “необходими мерки”, споделя във Фейсбук блогерът Стефан Краев.

Той, Путин, прилича на изнасилвач, който казва на жертвата си, че тя го е накарала да го направи, като се е съпротивлявала.

Бомбардировачите на Путин бяха заредени с крилати ракети, готови да излетят и да извършат поредната атака срещу украински цивилни граждани. Докато тези самолети седяха на земята и бяха готови да потеглят, те бяха уязвими и открити за нападение. Нападението на Украйна беше акт на самозащита. Тя попречи на Путин да убие още украински цивилни граждани.

Малко е това, което Путин може да направи и което вече не е опитал. В резултат на неуспехите си той отчаяно се опитва да хвърли някаква степен на вина за опита си за изнасилване на Украйна върху своите жертви.

Няма да се получи, Украйна отвърна на удара и му избоде очите, а той кърви и кърви.

През следващите седмици Русия ще продължи да отстъпва и да заплашва с ужасни последици, ще отправя скандални искания под претекст, че предлага прекратяване на военните действия. Това е обичайна руска хитрост. Когато в крайна сметка предложат нещо изпълнимо, това ще бъде представено като преговори.

Президентът Зеленский може да бъде сигурен в две неща. Първо, всяко обещание, което Путин дава, ще бъде лъжа, всяка хартия, която Путин подписва, ще бъде по-малко полезна от тоалетна хартия. Второ, единственото нещо, което Путин ще уважава, е властта. Путин трябва да бъде кастриран (метафорично), иначе отново ще се върне към изнасилването.

Путин ще каже, че това е така, защото ние го накарахме да го направи! Нека се уверим, че е прав, и да го накараме да се прибере у дома и да остане там! Слава на Украйна!

Нашата справка:

На 5 декември дрон или дронове с неизвестен произход са ударили две военни летища на територията на Русия – в Саратовска и Рязанска области. В резултат два стратегически бомбардировача са повредени. Има и жертви сред обслужващ персонал. Самолетите са ударени малко преди да излетят с цел да пуснат крилати ракети по Украйна. Предполага се, че става дума за модернизирана съветска разработка на безпилотен самолет Ту-141 “Стриж”, които са се произвеждали в Украйна през 80-те години на ХХ в.