Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ОЛЕНА КОЦЕВА: РУСКАТА ЦЪРКВА НЕ СЕ МОЛИ ЗА МИР, А ЗА ПОБЕДА НА РУСКОТО ОРЪЖИЕ В УКРАЙНА

София, 07 декември 2022.- Руската църква не се моли за мир, тя се моли за победа на руското оръжие в Украйна, а посещението в България на руския митрополит Антоний поставя страната ни в негативна светлина пред европейските ни партньори.

Олена Коцева

Това мнение изразиха в студиото на ″Добро утро, Европа″ на ″EuroNews Bulgaria″ председателят на сдружение ″Мати Украйна″ Олена Коцева и народният представител от ″Демократична България″ Кремена Кунева по повод посещението на руския митрополит Антоний в България.

Руската православната църква отдавна не е храм за вяра, не е църква. Това е много силен инструмент на руските политици във всяка една хибридна война. Една църква, която подкрепя и благославя войниците на Русия да убиват, изнасилват и че това не е грях, не може да бъде представител на православната вяра. Това е същата терористична организация, каквато е цялата Русия, смята лидерът на украинците в България.

Пани Олена подчерта, че на протеста не са обиждали никого, а са изразило своето несъгласие с това да се въвлече България в международен скандал. ″Руската църква не се моли за мир, а за победа на руското оръжие в Украйна″, категорична е председателят на ″Мати Украйна″.

″В България идва човек, вторият в йерархията на руската православна църква на патриарх Кирил, който е в забранителния списък за влизане в Европа″, посочи тя. По думите на Олена Коцева, митрополит Антоний е бил изгонен от Германия преди 20 дни и не е бил допуснат в Англия.

Кремена Кунева

Едно такова посещение има своето политическо отношение. Всякакъв тип такива визити на високопоставени служители, в случая на Руската църква, се представя пред обществото в Русия и пред света като приемане, легитимация на това, което Русия върши в Украйна. Какво прави Кремъл в Украйна – убива невинни деца, изнасилва деца, изпраща руски граждани – млади момчета, които биват хвърляни на бойното поле, смята Кремена Кунева от ″Демократична България″.

″Ние не можем да заставаме на страната на Кремъл, на страната на убийци, на страната на пропагандата″, коментира още пани Кремена, съобщава EuroNews Bulgaria.(УВести)

Още по темата:

ПРЕД РУСКАТА ЦЪРКВА В СТОЛИЦАТА ″МАТИ УКРАЙНА″ ОСВИРКА МИТРОФАНОВА И ЧОВЕК НА ГУНДЯЕВ