Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ОТНОВО РАКЕТЕН УДАР ПО УКРАЙНА. ОТ 70 РАКЕТИ 60 СА СВАЛЕНИ, НО ИМА И УЛУЧВАНИЯ

Киев, 05 декември 2022.- Днес руснаците отново са ударили по Украйна. От 70 крилати ракети 60 са свалени, съобщават от командването на родните ВВС.

Според него, 38 ракети Х-101 и Х-555 са изстреляни от осем стратегически бомбардировачи Ту-95МС от района на Каспийско море и гр.Волгодонск в Ростовска област. От корабите в района на Севастопол са пуснати 22 ракети ″Калибър″. От същия район Ту-22М3 е пуснал три ракети Х-22, а изтребителите Су-35 са задействали управляеми ракета Х-59 и Х-31П.

От Киев съобщават, че за неутрализиране на ракетния удар са били задействани зенитни части, авиация и мобилни огневи групи на ВВС.

За съжаление, десет ракети са улучили в обекти на украинската електроенергетика. В момента ремонтни екипи отстранява възникнали проблеми. За разлика от удара на 15 ноември, днешният не предизвика блекаут (пълен срив) в родната енергетика, когато са били изстреляни около 100 ракети и много трафопостове и разпределителни мрежи са били тотално разрушени и над 7 млн. украинци са останали без ток с дни наред.

Според предварителни данни, изстреляните руски ракети струват около $500 млн.(УВести)

Още по темата:
ПОРЕДНА МАСИРАНА РАКЕТНА АТАКА НАД УКРАЙНА, БЕЗ ТОК ОСТАВАТ НАД 7 МЛН. УКРАИНЦИ