Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

″СПЕЦОПЕРАЦИЯТА″ В УКРАЙНА ГУБИ ПОДКРЕПА СРЕД РУСНАЦИТЕ, ПУТИН ГО ЧАКАТ ТРУДНИ ВРЕМЕНА

Киев, 04 декември 2022.- Кремъл продължава да губи подкрепата сред руското население в контекста на ″спецоперация″ в Украйна, твърдят от британското разузнаване.

Анализаторите му се позовават върху независими руски медии, успели да се сдобият с данни от допитването, проведено от Федералната служба ″Охрана″ на Русия за служебно ползване.

Твърди се, че в момента 55% от руснаците искат мирни преговори с Украйна, докато 25% заявяват войната да продължи.

Путин го чакат трудни
времена…

Британските разузнавачи докладват, че тези резултати кореспондират с данните от октомврийското допитване, когато 57% са настоявали за преговори. Анализаторите припомнят, че през април, т.е., един месец след руското нахлуване в Украйна, настроенията сред руснаците са били къде-къде по-оптимистични – почти 80% са подкрепяли тази военна авантюра на остаряващия ″национален лидер″.

Експертите коментират, че, въпреки тотален контрол върху руското общество, по-конкретно, върху информационната сфера, след мобилизацията преди два месеца войната в Украйна става по-чувствителна тема и вече засяга значително по-широки слоеве от населението в Русия. Затова на Владимир Путин и Кремъл ще бъде все по-трудно да налагат своята гледна точка за войната, още повече, че, като че ли, не се очертават някакви успехи на фронта, а руските загуби надхвърлят 90 хил. убити и няколко стотин хиляди ранени и санкциите започват да оказват влияние върху живота на руснака, колкото и да непретенциозен е той.(УВести)