Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ОЛЕКСИЙ ДАНИЛОВ ОСТРО РАЗКРИТИКУВА ПРЕЗИДЕНТА НА ФРАНЦИЯ ЗА ГАРАНЦИИ ЗА РУСИЯ

Киев, 04 декември 2022.- ″На страната-терорист и убиец искат да дадат някакви гаранции за сигурност – вместо Нюрнберг говорят за гаранции!″ – емоционално заяви Олексий Данилов – секретар на Съвета за националната сигурност и отбрана на Украйна.

Олексий Данилов

Тази реакция е коментар към изявления на френския президент Емануел Макрон, според който Западът трябва да разгледа и да удовлетвори искания на Москва за гаранции, ако Владимир Путин пожелае да преговаря за прекратяване на войната в Украйна.

″Вместо съд – подписване на споразумение с Русия и стискане на ръце! Та върху ръцете на Путин има украинска кръв! Или тази кръв не пречи на business as usual? Странна логика на подкилимната дипломация!″ – добави пан Олексий.

Според него, някои не искат да извадят поуки от историята с Будапещския меморандум от 1994 г., според който САЩ, Русия и Великобритания трябвало да гарантират и териториалната цялост, и икономическата безопасност на Украйна в замяна на предаване на украинското атомно оръжие на Русия. Но, както се вижда, Москва вероломно е нападнала нашата страна и продължава да я разрушава вече над девет месеца. Съгласно логиката на Макрон, ако нямаш атомна бомба, не представляваш заплаха и с теб могат да правят каквото си искат!

Олексий Данилов е категоричен, че само демитаризирането на Московия е най-добрата гаранция за мир в Европа и света.(УВести)