Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

БТПП НАГРАДИ ПОСЛАНИКА НА УКРАЙНА ВИТАЛИЙ МОСКАЛЕНКО С ″ХЕРМЕС″

София, 01 декември 2022.- Днес Българската търговско-промишлена палата (БТПП) награди украинския посланик Виталий Москаленко с бронзова статуетка “Хермес” и грамота.

На церемонията бе отбелязано, че отличието се връчва за големи заслуги в развитие на дипломатическите отношения между България и Украйна и за приноса му в постигане на целите на БТПП.

В словото си посланикът благодари на председателя на БТПП Цветан Симеонов за наградата, като подчерта, че палатата отделя сериозно внимание на нашите двустранни икономически връзки.

Пан Виталий също така отбеляза, че през последните години украинско-българските търговски отношения се развиват по възходяща. През 2021 г., например, износът на Украйна за България е надхвърлил $1,5 млрд. ″Убеден съм, че съвместните усилия на ТПП на нашите две страни ще доведат до още по-големи успехи, особено в контекста на възстановяване на Украйна след мащабната руска инвазия″, – каза посланикът.

Своите награди БТПП връчва за 29-ти път. Те се дават на фирми, посланици, търговски представители, регионални палати, браншови организации, медии и журналисти, особено допринесли за развитие на българската икономика и двустранни търговско-икономически отношения.(УВести)

Виталий Москаленко: ″Отношенията ни ще се разширяват, особено в контекста на възстановяване на Украйна след мащабната руска инвазия″