Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

МЪЖ С НАДПИС ″SAVE UKRAINE″ ИЗСКОЧИ НА ТЕРЕНА ПО ВРЕМЕ НА МАЧА ПОРТУГАЛИЯ – УРУГВАЙ

Киев, 29 ноември 2022.- Снощи, когато португалците и уругвайците си мерили сили на Мундиал-2022, на терена на 51-а мин. се появи мъж с фланелка, отпред върху която е било изписано ″Save Ukraine″, а на гърба – ″Respect for Iranian Women″. Той е носел и многоцветно знаме на ЛГБТ общност.

Протестърът Марио Фери подкрепи Украйна и не само

Мъжът се оказа Марио Фери, на 36 г., с прякор Фалконът – бивш италиански професионален футболист. Акцията му продължи не повече от 10 сек., но той все пак успя да се появи в ТВ преди камерите да спрат да го показват, а стюардите да го изведат от терена. Какво наказание го очаква в страна със своеобразни традиции и културни ценности, засега не се знае.

Марио Фери, откакто спря с футбола преди девет години, се отдаде на обществена дейност и се смята за протестър. Когато Русия нападна Украйна, той пристигна в нашата страна като волонтер и достави хуманитарна помощ. На ръка му има тату с украински символ – Тризъбец.

Войцех Шченсни

Фери не е първият, който подкрепи Украйна в национално-освободителната й борба против руските нашественици. Преди няколко дни вратарят на дружина Полска Войцех Шченсни едно свое интервю завърши с думите ″Слава Україні″.

Световното първенство по футбол в Катар започна на 20 ноември, а финалът ще е на 18 декември. Украйна не успя да си осигури място на този Мундиал. На баража тя загуби от Уелс на Гарет Бейл.(УВести)