Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ПОДГОТВИ ДЕСЕТ УКРАИНСКИ ЕКИПАЖА ЗА ХЕЛИКОПТЕРИ SEA KING

Киев, 29 ноември 2022.- Във Великобритания преминаха подготовка десет украински екипажа за управление на хеликоптерите Sea King, съобщава ″Європейська правда”.

Очаква се Лондон да предостави на Украйна три бройки от тези машини, които предимно се използват за издирвателно-спасителни дейности, но и като атакуващи средства на военни морски съдове.

Екипажът на хеликоптера се състои от четирима души, като двама от тях са пилоти. Максималната скорост на машината е 267 км/ч, а крейсерската – 216 км/ч. С пълни резервоари тя може на преодолява разстояние 1006 км, издига се на максимална височина 4481 м. Sea King има добра скоростоподемност – 11,2 м/сек. Бойното натоварване на хеликоптера е 381 кг (торпили, дълбочинни бомби).

Машината е разработена от корпорацията ″Sikorsky Aero Engineering Corporation″ и се намира на въоръжение в над 20 страни.

Риши Сунак

Въпреки смяната на властта, Лондон ще продължи да подкрепа Украйна. Неотдавна новият премиер Риши Сунак посети Киев и увери украинското правителство, че Великобритания ще помага до пълна победа над Русия. Преди пет месеца Лондон се зае с подготовка на 10 хил. украински войници.(УВести)