Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПОРЕДЕН МАСИВЕН РАКЕТЕН УДАР ПО УКРАИНСКАТА ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИКА, ИМА УБИТИ И РАНЕНИ МИРНИ ЖИТЕЛИ

Киев, 23 ноември 2022.- Русия, неспособна да постигне успех на бойно поле, удря по жилищни сгради, болници, ТЕС и ВЕЦ, заяви генерал Валерий Залужний – главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна.

Днес Москва предприе поредна масирана ракетна атака по украинската електроенергетика. От 70 ракети нашите ПВО и ВВС са свалили 51, но все пак врагът е улучил 16 обекта в пет области. Една ракета е паднала върху жилищен блок. Съобщава се за общо 36 ранени и шест жертви.

В момента от енергийната система са извадени четири украински АЕЦ – в Ривне, в Миколаив и в Хмелницкий, тъй като честотата в мрежата рязко е паднала и е сработила аварийна защита, изключила всички енергоблокове. Запорожката централа, окупирана от руснаците още през март, от няколко дни е в режим блекаут. Сега много от украинските градове са потънали в мрак. В целия Лвив, например, ток няма вече около осем часа.

За днешния удар по Украйна Кремъл е използвал 10 стратегически бомбардировачи Ту-95М, които са стреляли от руската Ростовска област и Каспийско море, и два ракетни катера, пуснали ракети от акватория на Черно море. Използвани са крилати ракети Х-101, Х-555 и ″Калибър″.

Днес е 273 ден от руското нахлуване в Украйна. От тогава Кремъл е бомбардирал страната ни с над 4700 ракети. ″Всяка от тези ракети не приближава, а отдалечава евентуални преговори с Москва″, заяви Олексий Данилов – секретар на Съвета на националната сигурност и отбрана.

Украинските експерти коментират, че Путин, като перверзник, обича да използва интересни поводи, за да тероризира Украйна. На 15 ноември, например, масираният удар у бил ″посветен″ на декларацията на G-20, в която почти всички страни-участници са осъдили руската агресия и заплаха от използване на атомно оръжие, а днес – на резолюцията на Европейския парламент, в който Русия се признава за страна – спонсор на тероризма.(УВести)