Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ОЛЕКСИЙ ДАНИЛОВ: РУСИЯ ИМА РЕСУРС ЗА ОЩЕ НЯКОЛКО МАСИРАНИ РАКЕТНИ УДАРИ

Киев, 22 ноември 2022.- Русия разполага с ресурс за още 3-4 масирани ракетни удари, както на 15 ноември, предполага Олексий Данилов – секретар на Съвета на националната сигурност и отбрана на Украйна.

Пред Радио ″Свобода″ той заяви, че украинските служби разполагат с достоверна информация за наличие на територията на Русия на едни или други въоръжения. Знаем, каза той, че от един вид ракети руснаците имат само 10%, от друг – 18%, но има и ракети, чиито резерви са огромни – става дума за зенитни комплекси С-300. Именно с последните, преработени от клас ″земя-въздух″ в клас ″земя-земя″, врагът постоянно обстрелва Запорижжя, Миколаив, Херсон, Харкив.

Крилата ракета Х-101

За високоточните крилати ракети от типа ″Калибър″, Х-101, Х-555 и др. пан Олексий каза, че ако Москва ги имаше достатъчно, нямаше да моли други страни, като Иран, например, да й продадат.

Вражеският ракетен удар на 15 ноември, когато руската армия изстреля 96 ракети, е бил един от най-мощните. След него от украинското правителства са заявили, че 50% от родната електроенергетика е унищожена. В момента в страната има жесток режим на тока. Президентът Володимир Зеленский призова хората да пестят електроенергията и добави, че в тази ситуация Украйна ще остане най-вероятно до пролетта на следващата година.(УВести)

Нашият коментар:

Първо. За 270 дни война Русия изстреля по Украйна 4700 крилати ракети. Според Олексий Резников – министър на отбраната на Украйна, Москва все още разполага с: ″Искандер″ – 118 бр., ″Оникс″ – 347 бр., С-300 – 6980 бр., ″Калибър″ – 229 бр., Х-101 – 132 бр., Х-555 – 150 бр. Второ. Засега няма потвърждение, че Техеран предоставя на Москва свои балистични ракети. Знае се само, че Иран продаде на Русия технология за производство на дронове-камикадзе ″Шахед-136″. Предполага се, че те могат да се появят на фронта не по-рано от май 2023 г. Дотогава, както смятат редица военни анализатори, горещата фаза на войната ще приключи

.

Още по темата:

ПОРЕДНА МАСИРАНА РАКЕТНА АТАКА НАД УКРАЙНА, БЕЗ ТОК ОСТАВАТ НАД 7 МЛН. УКРАИНЦИ